ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Nτιγκινί: «Πλέον είναι δουλεία μου να πετυχαίνω γκολ – Δεν έχω κόντρα με τον Μπίσεσβαρ»

Nτιγκινί: «Πλέον είναι δουλεία μου να πετυχαίνω γκολ – Δεν έχω κόντρα με τον Μπίσεσβαρ»

Ο Νικολά Ντιγκινί παρέθεσε συνέντευξη στην Ελλαδική ιστοσελίδα Metrosport.gr και αναφέρθηκε για τη θητεία του στον Απόλλωνα, τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ αλλά και για τον Άρη.

Ο Γάλλος επιθετικός των κυανολεύκων, τόνισε πως πλέον, είναι η δουλειά του να πετυχαίνει γκολ. Στάθηκε στον Λάρσον, λέγοντας πως αυτός τον πρότεινε αλλά λόγω του τραυματισμού του δεν κατάφερε να αποδώσει, ενώ υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κόντρα με τον Μπίσεσβσαρ λόγω του Άρη και του ΠΑΟΚ.

Aναλυτικά το δημοσίευμα:

«O Νικολά Ντιγκινί που πλέον αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Κύπρου με τα χρώματα του Απόλλωνα Λεμεσού, μιλάει αποκλειστικά στο Metrosport.gr για την φετινή χρονιά ορόσημο στην καριέρα του, τον συμπαίκτη του πλέον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ αλλά και την φοβερή χρονιά του Άρη στο πρωτάθλημα της Super League.

Είναι ο πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Κύπρου με 12 γκολ και χάρη σε αυτόν ο Απόλλων διεκδικεί το πρωτάθλημα μετά από 16 χρόνια. Φέτος είναι η χρονιά του, είναι χρονιά ορόσημο για τον ίδιο διότι σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ο Νικολά Ντιγκινί έχει βρει τον ποδοσφαιρικό του «παράδεισο» στην Κύπρο υπό τις οδηγίες του Γιάννη Πετράκη και μοναδικός του στόχος είναι η καθιέρωση στην κορυφή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο metrosport.gr…

Για τον κορωνοϊό και πως τον έχει επηρεάσει: «Σίγουρα με έχει επηρεάσει πολύ. Τα γήπεδα είναι άδεια και αυτό είναι μια μεγάλη αλλαγή που βιώνουμε εμείς οι ποδοσφαιριστές, είναι δύσκολο να παιξεις σε αυτό το επίπεδο χωρίς φιλάθλους, χωρίς ατμόσφαιρα ειδικά στην Ελλάδα και την Κύπρο που οι οπαδοί δείχνουν πολύ έντονα το πάθος τους. Επιπρόσθετα, κάνουμε πολλά τεστ πολύ συχνά, είμαστε πολύ προσεκτικοί γενικά στην καθημερινότητα μας. Ακόμα και στην προσωπική μου ζωή δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα, είναι όλα πιο ήσυχα πλέον. Περιμένω πως και πως να επιστρέψουμε όλοι σε κανονικούς ρυθμούς ζωή».

Για τις διαφορές μεταξύ των δύο πρωταθλημάτων: «Στην Ελλάδα είναι λίγο υψηλότερο το επίπεδο ποδοσφαιρικά αλλά οι διαφορές δεν είναι και τόσο μεγάλες. Πέρασα πολλά χρόνια στην Ελλάδα και μπορώ να συγκρίνω. Εδώ στην Κύπρο οι ομάδες είναι πιο σφικτές, παίζουν πιο αμυντικά και πολλές φορές είναι πιο δύσκολο να διασπάσεις αυτές τις άμυνες και να σκοράρεις. Όπως και στην Ελλάδα, έτσι και εδώ επικεντρώνονται κυρίως στην τακτική και όχι τόσο πολύ στο ταλέντο. Ποιοτικά ναι η Κύπρος είναι λίγο πιο πίσω αλλά όπως είπα και πριν, δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές».

Για την φετινή χρονιά «ρεκόρ» : «Πρώτα από όλα πλέον δεν αγωνίζομαι ως πλάγιος επιθετικός οπότε με βολεύει περισσότερο το να παίζω τώρα ως κεντρικός επιθετικός ή πίσω από τον επιθετικό. Πλέον είναι δουλεία μου να πετυχαίνω γκολ, στον Άρη και στον Ατρόμητο είχα άλλο ρόλο, κοιτούσα και τα αμυντικά μου καθήκοντα. Έπαιζα και «οκτάρι» και στο δεξί άκρο αλλά και στο αριστερό. Πλέον αγωνίζομαι στον ρόλο μου αλλά με βοηθάει πολύ το γεγονός πως η ομάδα διεκδικεί τον τίτλο. Η ομάδα προσπαθεί πολύ να πάρει το πρωτάθλημα μετά από 16 χρόνια οπότε αυτό το κίνητρο μας βοηθάει όλους»

diguini-1.jpg

Για τη συνύπαρξη του με τον Λάρσον σε Άρη και Απόλλωνα: «Τον καλωσόρισα στην ομάδα γιατί εγώ μετακόμισα στην Κύπρο από τα μέσα του Ιουλίου. Για την ακρίβεια του πρότεινα να έρθει και αυτός στην Κύπρο και τον Απόλλων. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής αλλά δυστυχώς είχε έναν τραυματισμό και δεν έχει καταφέρει να βοηθήσει όσο θα ήθελε. Μιλάμε όμως αρκετές φορές για τον Άρη, ειδικότερα όταν παίζει κάποιο μεγάλο παιχνίδι στην Ελλάδα».

umtoscqywyd3qdt0sghw-0.jpg

Για τον ερχομό του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στην ομάδα του: «Στην Ελλάδα ήμασταν αντίπαλοι τώρα είμαστε συμπαίκτες. Πάνω από όλα είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, δεν έχουμε κάποια κόντρα μεταξύ μας λόγω Άρη και ΠΑΟΚ, τουναντίον τα πάμε πολύ καλά, είναι πολύ καλός, επικοινωνούμε πολύ στην ομάδα. Μιλάμε καμιά φορά για τις ομάδες μας στην Θεσσαλονίκη, αλλά και για την πόλη γενικά».

saki4909-696x595.jpg

Για τον πορεία του Άρη την φετινή σεζόν: «Δεν μου έχει κάνει εντύπωση η φετινή χρονιά του Άρη, έχει πολλούς και ποιοτικούς παίκτες. Είναι ομάδα με μεγάλη εμπειρία, κάθε χρόνο γίνεσαι όλο και καλύτερος. Μπορεί και ακόμα παραπάνω. Σίγουρα έχει να ανταγωνιστεί με ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, θα είναι μια δύσκολη μάχη αλλά έχει την ποιότητα. Έκαναν πολύ δυνατές προσθήκες και τώρα τον Γενάρη, πιστεύω ότι η δεύτερη θέση είναι ρεαλιστικός στόχος. Ο Ολυμπιακός είναι σε ένα άλλο επίπεδο, κέρδισε και το πρωτάθλημα πέρσι, είναι με πολλούς βαθμούς μπροστά φέτος, αλλά ποτέ δεν ξέρεις, στο ποδόσφαιρο αν χάσεις δύο ματς στην σειρά ξαφνικά δεν σε πιστεύει κανείς».

Σχετικά με το αν έχει κρατήσει επαφές με παλιούς του συμπαίκτες: «Ναι φυσικά μιλάω με αρκετούς μια στο τόσο. Περισσότερο με τον Ρόουζ, μιλάμε αρκετές φορές ειδικά μετά από παιχνίδια του Άρη, μιλάμε για τον αγώνα. Έχω μιλήσει και με τον πρόεδρο. Κάνει το καλύτερο για την ομάδα, πιστεύει πολύ στο πρότζεκτ του συλλόγου και πιέζει πάντα για το καλύτερο, είναι δίπλα στην ομάδα. Όλοι κάνουν λάθη σίγουρα αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι προσπαθεί και κάνει το καλύτερο για τον Άρη».

4733629.jpg

Για τον Άκη Μάντζιο είπε: «Γνωρίζω πολύ καλά τον Μάντζιο, ήταν ο πρώτος μου προπονητής όταν ήρθα στην Ελλάδα. Πέρασα πολύ καλά μαζί του, είναι ένας προπονητής με μεγάλη εμπειρία στο ελληνικό πρωτάθλημα και γνωρίζει πολύ καλά απο ποδόσφαιρο. Δεν είναι επιπόλαιος, ταιριάζει πολύ με τον Άρη. Ταιριάζει περισσότερο στην ομάδα από ότι ο Ένινγκ για παράδειγμα».

 

Για την κόντρα μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ: «Δεν μου κάνει εντύπωση πως ο Άρης είναι πιο ψηλά από τον ΠΑΟΚ, το ποδόσφαιρο δεν έχει να κάνει με τα χρήματα. Δεν σημαίνει ότι αν πληρώσεις έναν ποδοσφαιριστή παραπάνω θα είναι και καλύτερος από κάποιον άλλο. Σίγουρα μετράει διότι αγοράζεις παίκτες με μεγαλύτερη εμπειρία και ποιότητα αλλά δεν δουλεύει πάντα αυτό όπως το θέλεις. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις «ομάδα» παρά πολλούς ακριβούς παίκτες. Αυτό ειναι και το δυνατό χαρτί του Άρη φέτος, η ομάδα είναι πολύ δυνατή. Όταν τους παρακολουθώ καταλαβαίνω ότι αγωνίζονται σαν ομάδα. Μου λείπει πολύ το γεμάτο «Βικελίδης», είναι ένα υπέροχο γήπεδο που καταλαβαίνεις το πάθος των οπαδών από όταν πατήσεις στον αγωνιστικό χώρο. Ελπίζω να τελειώσει σύντομα αυτή η περιπέτεια με την ιό για να το νιώσω αυτό το συναίσθημα και εδώ στην Κύπρο».

The post Nτιγκινί: «Πλέον είναι δουλεία μου να πετυχαίνω γκολ – Δεν έχω κόντρα με τον Μπίσεσβαρ» appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top