ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η τουρκική πλευρά προωθεί διχοτομικές θέσεις που αντίκεινται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, λέει ο Πρόεδρος Βουλής

Η τουρκική πλευρά προωθεί διχοτομικές θέσεις που αντίκεινται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, λέει ο Πρόεδρος Βουλής

Οι διχοτομικές θέσεις που προωθεί η τουρκική πλευρά αντίκεινται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και βρίσκονται εκτός του συμφωνημένου πλαισίου λύσης στο Κυπριακό και, ως εκ τούτου, είναι απαράδεκτες και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, Αδάμος Αδάμου, ο οποίος δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη της Σερβίας στην Κύπρο, Μarko Βlagojević. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Bουλής, από την πλευρά του, ο Σέρβος Πρέσβης επαναβεβαίωσε τη θέση αρχών της χώρας του υπέρ μιας λύσης στο Κυπριακό σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και εξέφρασε ευχαριστίες για τη σταθερή στήριξη της Κύπρου, τόσο όσον αφορά στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας όσο και στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε τις αδελφικές σχέσεις που συνδέουν την Κύπρο με τη Σερβία, στη βάση κοινών αρχών και των ισχυρών θρησκευτικών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών. Επίσης εξέφρασε ευχαριστίες για τη στάση αρχών που τηρεί η Σερβία όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα και τη σταθερή υποστήριξη της χώρας στις προσπάθειες επίλυσής του.

Αναφερόμενος στην εξαγγελθείσα πρόθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για σύγκληση άτυπης Διάσκεψης στο Κυπριακό, με στόχο την επανέναρξη της διαδικασίας των συνομιλιών, ο κ. Αδάμου τόνισε ότι οι διχοτομικές θέσεις που προωθεί η τουρκική πλευρά αντίκεινται στα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ και βρίσκονται εκτός του συμφωνημένου πλαισίου λύσης στο Κυπριακό και, ως εκ τούτου, είναι απαράδεκτες και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε, παράλληλα, τη στήριξη της Κύπρου στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας.

Ο Σέρβος Πρέσβης υπογράμμισε το εξαιρετικό επίπεδο σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και τη σημασία της περαιτέρω προώθησης της μεταξύ τους συνεργασίας σε διάφορους τομείς και επίπεδα, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού. Στο πλαίσιο αυτό, παρέδωσε επιστολή-πρόσκληση προς τον Πρόεδρο της Βουλής από τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνέλευσης της Σερβίας, Ivica Dačić, για πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης στη Σερβία, την οποία ο κ. Αδάμου απεδέχθη.

Αντηλλάγησαν, τέλος, απόψεις όσον αφορά στην πορεία και τη διαχείριση της πανδημίας του Covid-19 και ειδικότερα την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμών στις δύο χώρες.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top