ΚΟΣΜΟΣ

Τέσσερις νεκροί στο Κονγκό από Έμπολα

Τέσσερις νεκροί στο Κονγκό από Έμπολα

Τέσσερις νεκροί στο Κονγκό από Έμπολα.

Τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της ασθένειας που προκαλεί ο ιός Έμπολα μετά την επανεμφάνισή του αυτόν τον μήνα στο ανατολικό τμήμα της Λαοκρατικής Δημοκρατίας του Κονγκό, όπου μεγάλο μέρος του πληθυσμού αντιστέκεται στα υγειονομικά μέτρα, γεγονός που εγείρει ανησυχίες για ευρεία εξάπλωση της επιδημίας, γνωστοποίησε χθες Κυριακή ανώτερος τοπικός αξιωματούχος.

Από την αναγγελία της επανεμφάνισής του, την 7η Φεβρουαρίου, «έχουμε καταγράψει έξι κρούσματα του Έμπολα. Χάσαμε τέσσερις ασθενείς. Δύο πέθαναν την Παρασκευή και το Σάββατο. Συνεχίζουμε να παρέχουμε φροντίδες σε δύο ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΚΘΕ (σ.σ. Κέντρο Θεραπείας του  Έμπολα) στην Κατουά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Δρ. Εζέν Σιαλιτά, επαρχιακός υπουργός Υγείας στο Βόρειο Κίβου (ανατολικά). Ακόμη δύο ασθενείς πέθαναν την 3η και τη 10η Φεβρουαρίου.

«Ορισμένες οικογένειες αρνούνται κατηγορηματικά να γίνει απολύμανση στα σπίτια τους, όπως και αξιοπρεπείς (αλλά) και ασφαλείς ταφές», στηλίτευσε ο Δρ. Σιαλιτά, κρίνοντας πως «ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ακόμη πως ο Έμπολα επανεμφανίστηκε».

Όπως και στο παρελθόν, μέρος του πληθυσμού στην περιοχή αρνείται να πιστέψει ότι υπάρχει ο Έμπολα και εναντιώνεται στα μέτρα που επιβάλλονται για την αποτροπή μολύνσεων, ιδίως να αποφεύγεται κάθε σωματική επαφή με ασθενείς και να μην πλένονται τα πτώματα ανθρώπων που υπέκυψαν εξαιτίας της ασθένειας που προκαλεί ο ιός.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top