ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ για Κυπριακό: «Σας ικετεύω να βοηθήσετε όλοι»

Αβέρωφ για Κυπριακό: «Σας ικετεύω να βοηθήσετε όλοι»

Σαν σάκος του μποξ έτοιμος να δεχθεί όλα τα χτυπήματα, παρουσιάστηκε σήμερα στην ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Για το θέμα που ξέσπασε ανάμεσα στον ίδιο και τον Άντρο Κυπριανού, όταν τον κάλεσε σε συνάντηση για το Κυπριακό, ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε: «Ενδεχομένως το ΑΚΕΛ να θεωρούσε ότι θα ήταν καλύτερο να προηγείτο ένα τηλέφωνο, μια επιστολή. Εάν αυτό είναι το ζήτημα εντάξει, δεν κολλάω σε αυτά τα ζητήματα. Δεν πρέπει να κολλάμε σε αυτά τα μικρά».

Στη συνέχεια σε έντονο ύφος ανέλαβε όλη την ευθύνη λέγοντας, «Φταίω εγώ για όλα τελεία. Αν σας ικανοποιεί, φταίω εγώ ως αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος για όλα, τελεία.»

«Η ουσία είναι ότι είναι ένα θετικό μήνυμα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ότι οι ηγέτες δύο μεγάλων κομμάτων θα βρεθούν. Να μιλήσουμε επιτέλους γι’ αυτό που είναι εθνική προτεραιότητα. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτό το διεθνές ενδιαφέρον, που για μας στον Δημοκρατικό Συναγερμό είναι καλοδεχούμενο και εμείς στην Κύπρο περί άλλων συζητάμε», συνέχισε στο ίδιο ύφος, ενώ στην συνέχεια απολογήθηκε για την ένταση και την απέδωσε στην αγωνία του για τον τόπο.

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως ίσως να είναι η τελευταία ευκαιρία για επίλυση του Κυπριακού. «Βοηθάτε όλοι! Σας παρακαλώ, σας ικετεύω! Βοηθάτε όλοι να βάλουμε μια θετική ατζέντα σε αυτό τον τόπο. Να μιλήσουμε για τον τόπο μας, για τα παιδιά μας, φτάσαμε σε οριακό σημείο. Ίσως να ‘ναι η τελευταία φορά που θα συζητούμε σε μια προσπάθεια να επανενώσουμε την πατρίδα μας».

Αναφερόμενος στη στάση που κρατούν τα κόμματα στο εσωτερικό είπε, «Δεν υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον, τα ‘χουμε με τους ξένους ότι ξέχασαν το Κυπριακό. Ξυπνά το διεθνές ενδιαφέρον και αντιδρούμε γιατί να το επιδεικνύουν».

Ο κ Νεοφύτου ολοκλήρωσε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να ιεραρχούμε εθνικές προτεραιότητες. 47 χρόνια άλυτο το Κυπριακό, όχι 47 μέρες, μισό αιώνα. Πάει να ξεκινήσει μια προσπάθεια, αμέσως να βγει το μήνυμα από την Κύπρο ότι ανησυχούμε», ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top