ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Ανάγκη χρονοδιαγραμμάτων ολοκλήρωσης ελέγχων Τμ. Φορολογίας για πολιτογραφήσεις

ΥΠΟΙΚ: Ανάγκη χρονοδιαγραμμάτων ολοκλήρωσης ελέγχων Τμ. Φορολογίας για πολιτογραφήσεις

Την ανάγκη να τεθούν χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση των ελέγχων που διενεργεί το Τμήμα Φορολογίας σε ό,τι αφορά την καταβολή φόρων που αφορούν συναλλαγές που έγιναν στο πλαίσιο των πολιτογραφήσεων, εξέφρασε ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.


Από την πλευρά του Έφορος Φορολογίας Γιάννης Τσαγκάρης ανέφερε ότι το Τμήμα βρίσκεται στο τελικό στάδιο καταγραφής όλων των 3.000 αιτήσεων πολιτογράφησης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι υπό έλεγχο, σήμερα, για σκοπούς ΦΠΑ, βρίσκονται 80 πάροχοι (από τους συνολικά 245), οι οποίοι ελέγχουν το 80% των αιτήσεων ή σε αξία το 77% των πολιτογραφήσεων.
 
Όπως ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών, ενώπιον των μελών της Επιτροπής, η οποία συζήτησε αυτεπάγγελτα τους ελέγχους που έχει διεξάγει μέχρι σήμερα το Τμήμα Φορολογίας στα δικηγορικά και ελεγκτικά γραφεία, που παρέχουν υπηρεσίες στα πλαίσια του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος (ΚΕΠ), έπειτα από πρόταση των βουλευτών Ειρήνης Χαραλαμπίδου, Στέφανου Στεφάνου, Σκεύης Κούτρα Κουκουμά και Γιώργου Περδίκη, "έχουν δοθεί οδηγίες να διενεργηθούν αυστηροί έλεγχοι από το Τμήμα Φορολογίας για να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον σε ό,τι αφορά τις εισπράξεις των φόρων" (Έκτακτη εισφορά για την άμυνα, ΦΠΑ και φόρο εισοδήματο) που αφορούν συναλλαγές στο πλαίσιο των πολιτογραφήσεων.
 
Ο κ. Πετρίδης είπε ακόμη ότι οι έλεγχοι εστιάζονται σε δύο κατηγορίες ατόμων, που είναι η μια αυτή που αφορά άτομα που πραγματοποίησαν πώληση ακινήτου, αλλά και η δεύτερη που αφορά όσους εισέπραξαν προμήθεια είτε είναι πάροχοι είτε εμπλέκονται με την παροχή υπηρεσιών για την ολοκλήρωση της πολιτογράφησης.
 
«Με βάση τις οδηγίες μας έπρεπε να αρχίσουμε από τους μεγάλους ούτως ώστε ανάλογα με τον όγκο να έχουμε πιο αξιόπιστα στοιχεία» μέχρι την ολοκλήρωση του ελέγχου όλων των παρόχων, σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top