ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Φυλακτού για Λιγνάδη: «Μου είπε πρέπει να με δει γυμνό» - «Αυτός ήταν ο λόγος που έφυγα από την Ελλάδα»

Φυλακτού για Λιγνάδη: «Μου είπε πρέπει να με δει γυμνό» - «Αυτός ήταν ο λόγος που έφυγα από την Ελλάδα»

«Ξέρεις θα είναι γυμνός ο ρόλος και πρέπει να σε δω γυμνό. Και αφού σε δω γυμνό να σου βάλω κάποιες συνθήκες τις οποίες πρέπει να διεκπεραιώσεις όντας γυμνός», ήταν τα λόγια από τον σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη προς τον Ανδρέα Φυλακτού, όταν ο πρώτος κάλεσε τον δεύτερο στον προσωπικό χώρο ενώ βρισκόταν στην Κύπρο για επαγγελματική συνεργασία, κάτι το οποίο δεν συνηθίζεται όπως λέει στον καλλιτεχνικό χώρο. 

Ο Ανδρέας Φυλακτού μίλησε για πρώτη φορά στην εκπομπή "Με Αγάπη Χριστιάνα" και την Χριστιάνα Αριστοτέλους για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από τον Ελλαδίτη σκηνοθέτη. «Στη δική μου την περίπτωση το αντέκρουσα και σηκώθηκα και έφυγα. Όταν το μοιράστηκα αυτό το περιστατικό με συναδέλφους υπήρξε περίπτωση που ο συνάδελφος δεν το αντέκρουσε, όπως εγώ και να σηκωθεί να φύγει και κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Από το ίδιο άτομο. Η μια περίπτωση έγινε στην Ελλάδα και η άλλη περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης στην Κύπρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε φορτισμένο κλίμα ο Κύπριος ηθοποιός διηγήθηκε τα όσα βίωσε στα πρώτα βήματα της καριέρας. Έκανε αναφορά και στον ρόλο προσώπου που λειτουργούσε ως "διαμεσολαβητής" και τον οποίο χαρακτηρίζει επίσης ως θύτη,  πράγμα που διαπιστώθηκε στις συζητήσεις μεταξύ των επηρεαζόμενων ηθοποιών.

"Έστειλε συνάδελφο και κατέληξε στο να κακοποιείται είναι ο ίδιος που προσπάθησε να στείλει εμένα σε άτομο το οποίο αυτή τη στιγμή είναι από τα άτομα που ακούστηκαν στην Ελλάδα, εγώ όμως αρνήθηκα. Το θέμα όμως είναι όταν προσπάθησε να στείλει εμένα εγώ αρνήθηκα, πολύ πιθανόν το ίδιο να συνέβη σε άλλους συναδέλφους που να μην αρνήθηκαν. Στον άνθρωπο που προσπάθησαν να με στείλουν στο δωμάτιο του για πρόβες είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης και μετά την άρνηση μου άλλαξαν πολλά στον εργασιακό μου χώρο."

Ο Κύπριος ηθοποιός ανέφερε ότι μετά την άρνηση του να πάει στο δωμάτιο του Δημήτρη Λιγνάδη, είχε σοβαρές επιπτώσεις στον επαγγελματικό τομέα. 

Μάλιστα όπως ο ίδιος αναφέρει αφορμή για να μιλήσεις και να καταθέσει τη δική του μαρτυρία στην Αστυνομία ήταν η Ζέτας Δούκα και η δημόσια εξομολόγηση της για σεξουαλική παρενόχληση.

«Από εκείνη την ημέρα και μετά, πέραν από το ότι επανέρχονταν οι μνήμες και έχασα τον ύπνο μου, είπα: "Αντρέα ναι, τώρα είναι η ώρα και εσύ να μιλήσεις" γιατί δεν γίνεται αυτοί οι άνθρωποι να συνεχίζουν το έργο τους με νέους φέρελπις, σπουδασμένους και μη ηθοποιούς γιατί τα άτομα που στοχεύουν είναι νέοι και έχουν όνειρα και θέλουν να μπουν σε έναν χώρο».

Σε ερώτηση της Χριστιάνας Αριστοτέλους για το λόγο που αποφάσισε να αφήσει την Ελλάδα και να επιστρέψει Κύπρο ο ίδιος απάντησε «Ας πούμε ότι όσον ήμουν ακόμα φοιτητής ο στόχος μου ήταν να μείνω Ελλάδα»

Ολόκληρη τη συνέντευξη του Αντρέα Φυλακτού:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top