ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ- ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Φημολογείται ότι παίρνει πίσω χαλάρωση η Κυβέρνηση- Αντιδρούν οι γονείς για αρνητικότατες συνέπειες

ΚΥΠΡΟΣ- ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Φημολογείται ότι παίρνει πίσω χαλάρωση η Κυβέρνηση- Αντιδρούν οι γονείς για αρνητικότατες συνέπειες

Ανησυχία για πιθανή αλλαγή της ημερομηνίας επιστροφής των μαθητών/μαθητριών των Γυμνασίων, από τις 16 Μαρτίου, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, στις 22 Μαρτίου, εκφράζει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

 
«Δηλώνουμε ότι διαφωνούμε κάθετα με περαιτέρω παράταση της παραμονής των παιδιών στα σπίτια τους και επιθυμούμε την επιστροφή τους στις 16 Μαρτίου», αναφέρει η Συνομοσπονδία σε σημερινή της ανακοίνωση.
 
Αναφέρει ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μετά τον πολύμηνο εγκλεισμό τους δεν είναι πλέον μόνο εκπαιδευτικά, αλλά και ψυχολογικά, συναισθηματικά και κοινωνικά και προσθέτει ότι «περαιτέρω εγκλεισμός θα έχει αρνητικότατες συνέπειες, οι οποίες θα διαρκέσουν χρόνια».
 
Η Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει πως έχει δείξει υπομονή και κατανόηση για πολλά θέματα, «ούτως ώστε να διασφαλίσουμε την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία και στη δια ζώσης διδασκαλία», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «αν αυτό που κυκλοφορεί στα ΜΜΕ ευσταθεί, ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν θα γίνει αποδεκτό και θα αντιδράσουμε».
 
Αναφέρει επίσης ότι εκτιμά το έργο της Επιστημονικής Ομάδας για τη διασφάλιση της σωματικής υγείας των παιδιών, καλώντας την παράλληλα να ενδιαφερθεί εξίσου για την ψυχολογική και συναισθηματική υγεία των παιδιών.
 
«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο ΠτΔ και το Υπουργικό Συμβούλιο θα λάβουν ορθές αποφάσεις στην αυριανή συνεδρίαση και  θα επιτρέψουν την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς και των μαθητών του Γυμνασιακού κύκλου, με φυσική παρουσία, αρχής γενομένης από την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021, τηρουμένων φυσικά όλων των υγειονομικών μέτρων, μέσα στις σχολικές μονάδες», καταλήγει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top