ΠΑΡΑ-THEMA

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πώς να μας φτάσουν τα 2 SMS; - 'Αν παίρνω τα μωρά μου ιδιαίτερα μετά να κάθουμαι σπίτι;'

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πώς να μας φτάσουν τα 2 SMS; - 'Αν παίρνω τα μωρά μου ιδιαίτερα μετά να κάθουμαι σπίτι;'

Αρκετές είναι οι αντιδράσεις των πολιτών μετά τις εξαγγελίες των χαλαρώσεων, αρχής γενομένης της ερχόμενης Τρίτης 16 Μαρτίου.

Πέραν της έντονης αντιπαράθεσης που άνοιξε, όχι μόνο λόγω της παράτασης που δόθηκε στο άνοιγμα των Γυμνασίων, αρκετές είναι οι φωνές των γονέων που διαμαρτύρονται και για το κλείσιμο των Δημοτικών σχολείων στην επαρχία Λεμεσού.

Το θέμα των μηνυμάτων στο 8998 -με τον αριθμό των κατ'εξαίρεση μετακινήσεων να παραμένει στα 2- προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις αφού μεγάλη μερίδα κόσμου δε θεωρεί ικανοποιητικά τα 2 SMS μετά και την ανακοίνωση της επαναλειτουργίας της εστίασης. Ενδεικτικές είναι μάλιστα οι φωνές γονέων που υποχρεούνται πλέον να προσκομίζουν μήνυμα στο 8998 -με την ένδειξη 5- για την προσκόμιση των παιδιών τους σε φροντιστήρια.

Αν πχ ένας γονιός έχει 2 παιδιά, ή ένα παιδί που έχει να επισκεφθεί δύο φροντιστήρια για μάθημα την ίδια μέρα, δε δικαιούται καμία άλλη μετακίνηση; Και άντε αυτό ίσως με διάφορες ρυθμίσεις να καταστεί εφικτό τις καθημερινές. Τι γίνεται όμως με τα Σαββατοκύριακα; 

Ο κόσμος έχει στερηθεί τόσα πράγματα αυτό τον ένα χρόνο και ακόμη και σε περίοδο... 'χαλαρώσεων' καλείται να επιλέξει. Ανάμεσα σε ένα καφέ με φίλους, μια βόλτα στο πάρκο με την οικογένειά του, επίσκεψη στην οικογένεια του.

Είπαμε να περιορίσουμε τις μετακινήσεις. Ο κόσμος όμως ψυχολογικά, βρίσκεται στα όρια του και κάθε μέρα που περνά, τόσο δυσκολότερο γίνεται να ακολουθήσει τους κανόνες αυτοπροστασίας. Όχι γιατί δε θέλει, γιατί είναι απείθαρχος ή δε νοιάζεται.

Απλά γιατί κουράστηκε...

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Είχε απελαθεί από την Κύπρο και την βρήκαν να εργάζεται σε ξενοδοχείο - Παρουσίασε πλαστό έγγραφο

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top