ΔΙΕΘΝΗ

Μειώθηκαν κατά 52% οι διανυκτερεύσεις στην ΕΕ, το 2020, σε σύγκριση με το 2019

Μειώθηκαν κατά 52% οι διανυκτερεύσεις στην ΕΕ, το 2020, σε σύγκριση με το 2019

Το 2020, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων στα τουριστικά καταλύματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ανήλθε σε 1,4 δισεκατομμύρια νύχτες, μειωμένος κατά 52% σε σύγκριση με το 2019, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ. 

Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων το 2020 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος μειώθηκε σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Η Κύπρος, η Ελλάδα και η Μάλτα ήταν οι χώρες που επλήγησαν περισσότερο με πτώσεις άνω του 70%. Στο άλλο άκρο της κλίμακας, οι Κάτω Χώρες και η Δανία ανέφεραν πτώσεις κάτω του 35%.

Το 2020 σε σύγκριση με το 2019, οι διανυκτερεύσεις  από μη κατοίκους της χώρας (ξένοι επισκέπτες) μειώθηκαν κατά 68%, ενώ οι νύχτες από κατοίκους (εσωτερικοί επισκέπτες) μειώθηκαν κατά 38%.

Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, μόνο οι κάτοικοι της Σλοβενίας (+ 33%), ακολουθούμενοι από τη Μάλτα και την Κύπρο (και οι δύο + 15%) πέρασαν περισσότερες τουριστικές βραδιές στη χώρα τους σε σύγκριση με το 2019. Αντίθετα, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Ρουμανία κατέγραψαν τις υψηλότερες πτώσεις άνω του 40%.

Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων ξένων τουριστών το 2020 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος μειώθηκε σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ όπου υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα, οι μεγαλύτερες μειώσεις, άνω του 80%, παρατηρήθηκαν στην Κύπρο και τη Ρουμανία.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top