ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Φόβος, ανησυχία και ασφυξία στα νοσοκομεία - Αυστηρότερα μέτρα με επίκεντρο τη Λεμεσό

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Φόβος, ανησυχία και ασφυξία στα νοσοκομεία - Αυστηρότερα μέτρα με επίκεντρο τη Λεμεσό

Απευκταίο μεν, ορατό δε είναι το σενάριο που αφορά κλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας στην Κύπρο.

Όπως αφήθηκε να εννοηθεί από το διάγγελμα του Προέδρου Αναστασιάδη αλλά και με τα όσα ακολούθησαν χθες (Τετάρτη 17/3) με τον υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου να εκφράζει ανοιχτά την έντονη ανησυχία του για την πορεία του ιού στην Κύπρο.

Αυτό που φαίνεται να έχει κρούσει για τα καλά τον κώδωνα του κινδύνου είναι η τεράστια αύξηση των εισροών για νοσηλεία. Όπως τόνισε και ο ίδιος με πολύ απλό τρόπο για να γίνει απόλυτα κατανοητό, εδώ και μέρες τα εξιτήρια που δίνονται είναι πολύ λιγότερα από τα άτομα που εισέρχονται για νοσηλεία.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται η πίεση στα νοσηλευτήρια, έχοντας φτάσει περίπου στο 80% των κλινών σε παγκύπρια βάση. Όπως έχει αναφερθεί κατά κόρον στο παρελθόν, το χειρότερο σενάριο, και αυτό που προσπαθήσαμε εδώ ένα χρόνο με νύχια και με δόντια ν'αποφύγουμε είναι η κατάρρευση του συστήματος υγείας.

Υπό τον 'φόβο των Ιουδαίων' ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου συναντάται σήμερα (Πέμπτη 18/3) με τη διευθυντική ομάδα του ΟκΥπΥ αφού υπάρχει σε πρώτο πλάνο η ανάγκη για αύξηση των κλινών. Όπως αναφέρθηκε μέσω του ο κ.Χαριλάου έχει εκπονηθεί ήδη σχέδιο και αν παραστεί ανάγκη για εξεύρεση περισσότερων (από τις 365 υπάρχουσες) κλινών ο ΟκΥπΥ είναι έτοιμος να υλοποιήσει αυτές τις ενέργειες.

Όσον αφορά την ενδεχόμενη κλιμάκωση, το τοπίο είναι ακόμη θολό αφού μπορεί μεν να υπάρχει ανησυχία για τις εισροές όμως ο αριθμός διασωληνωμένων παραμένει χαμηλός ενώ όπως αναφέρουν και επιδημιολογικοί κύκλοι η Λεμεσός αναμένεται να παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση. Δε μπορούν όμως ν'αποκλειστούν τα σενάρια είτε για οριζόντια, είτε για μέτρα τοπικού χαρακτήρα αφού επί της ουσίας ο δείκτης που θα καθορίσει τυχόν αποφάσεις είναι ο αριθμός νοσηλευόμενων.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top