ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Συγκλονίζει η γιατρός που παρέλαβε το αγοράκι που βρέθηκε στο βαρέλι: «Αντίκρισα ένα παιδί με υποτυπώδη αναπνοή»

ΕΛΛΑΔΑ: Συγκλονίζει η γιατρός που παρέλαβε το αγοράκι που βρέθηκε στο βαρέλι: «Αντίκρισα ένα παιδί με υποτυπώδη αναπνοή»

Tη στιγμή που παρέλαβε με το ασθενοφόρο το αγοράκι που βρέθηκε χθες χωρίς τις αισθήσεις του στο βαρέλι περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο η γιατρός και διευθύντρια του ΕΣΥ, Μάγδα Ζεάκη.

«Ήταν συγκλονιστικό για εμένα, όταν άνοιξε το ασθενοφόρο και αντίκρισα ένα παιδί με ένα υποτυπώδες καρδιογράφημα και μια υποτυπώδη αναπνοή, μετά από δύο ώρες ανάνηψης που είχε γίνει από τους συναδέλφους στο Κ.Υ. Χάρακα», δήλωσε μέσα από τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη, η γιατρός και διευθύντρια του ΕΣΥ, Μάγδα Ζεάκη, σύμφωνα με το creta24.gr.

Η κ. Ζεάκη, ήταν εκείνη που πρώτη αντίκρισε τον δίχρονο Ζαχαρία, όταν μεταφερόταν με το ασθενοφόρο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

«Αμέσως τον διασωλήνωσα και συνεχίσαμε να κάνουμε πνευμονική αναζωογόνηση, γιατί η 60 καρδιακή συχνότητα που είχαμε ήταν αρκετά χαμηλή. Σε πέντε λεπτά ανέπτυξε ρυθμό 120 καρδιακής συχνότητας και δικιά του αναπνοή», περιγράφει η γιατρός.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η μεταφορά του αγοριού στο νοσοκομείο, όπου και το παρέδωσαν, «σε μια κατάσταση πολύ σοβαρή, αλλά με έναν ρυθμό και μια αναπνοή δική του», σημειώνει η κ. Ζεάκη.

Η γιαγιά του παιδιού περιγράφει πώς το βρήκε μέσα στο βαρέλι
Από την πλευρά της η γιαγιά του παιδιού, που ήταν εκείνη που το πρόσεχε, περιγφράφει τι ακριβώς συνέβη. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της στο cretalive.gr, η γιαγιά ήταν εκείνη που είχε μαζί της το παιδί και το πρόσεχε καθώς η μητέρα του έλειπε από το σπίτι. Μάλιστα όπως είπε λίγο πριν το βρει στο βαρέλι, το παιδί παραλίγο να δεχτεί το δάγκωμα σκύλου κάτι το οποίο αν τελικά είχε γίνει δεν θα ακολουθούσαν όλες αυτές οι δραματικές στιγμές.

Κάποια στιγμή και ενώ το παιδί περιφερόταν ξέφυγε από την προσοχή της και η ίδια ξεκίνησε να το αναζητά αμέσως ενώ βγήκε και στη γειτονιά για να το εντοπίσει. Λίγη ώρα μετά ήρθε αντιμέτωπη με το απίστευτο γεγονός αντικρίζοντας το παιδί μέσα στο βαρέλι.

Ήταν εκείνη που το ανέσυρε χωρίς τις αισθήσεις του και πίστεψε ότι ήταν νεκρό. Σοκαρισμένοι παρακολουθούσαν τα όσα διαδραματίζονταν και οι γείτονες μην μπορώντας να πιστέψουν το συμβάν.

«Προσεύχομαι για το θαύμα, όλη μέρα», λέει και η κ. Ειρήνη, η άλλη γιαγιά του παιδιού, με δάκρυα στα μάτια «να βάλει ο Θεός το χέρι Του», σημειώνει.

Μια γειτόνισσα και συγγενής με τον παππού του παιδιού είπε όλο το χωριό είναι συγκλονισμένο και προσεύχεται να γίνει το δεύτερο θαύμα για το μικρό αγόρι. Περιέγραψε πως όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Σοκαριστικό είναι το γεγονός πως στο σπίτι της οικογένειας πήγε και παπάς, αφού θεωρούνταν δεδομένο πώς το παιδί είχε φύγει από τη ζωή.

Υπενθυμίζεται ότι το παιδάκι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου η ανταπόκρισή του στην πολλαπλή υποστήριξη που δέχεται με όλα τα μέσα χαρακτηρίζεται φτωχή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top