ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 13 νεκροί σε ενέδρα στο Μεξικό - Αστυνομικοί και μέλη της εισαγγελίας τα θύματα

Τουλάχιστον 13 νεκροί σε ενέδρα στο Μεξικό - Αστυνομικοί και μέλη της εισαγγελίας τα θύματα

Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι, αστυνομικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη όταν έπεσαν σε ενέδρα που έστησαν μέλη συμμορίας στην πολιτεία του Μεξικού (κεντρικά), γνωστοποίησαν η Γραμματεία Ασφαλείας και η γενική εισαγγελία.


Η σφαγή διαπράχθηκε σε τομέα του δήμου Κοατεπέκ Αρίνας, καθώς αστυνομικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί κινούνταν με αυτοκίνητα στο πλαίσιο επιχείρησης εναντίον συμμοριών που δρουν στην περιοχή, κατά τις ίδιες πηγές.

«Ως αυτό το στάδιο, γνωρίζουμε ότι πέντε αστυνομικοί και οκτώ υπάλληλοι του γραφείου του γενικού εισαγγελέα σκοτώθηκαν σε αυτή την άνανδρη επίθεση», αναφέρει κοινή ανακοίνωση των δύο μεξικανικών θεσμών. Μετά την επίθεση, μέλη της Εθνοφρουράς και των ένοπλων δυνάμεων εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τους δράστες. Οι αρχές διατράνωσαν ότι η ενέργεια αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη.

Η πολιτεία του Μεξικού, που γειτονεύει με το ομοσπονδιακό διαμέρισμα, όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα, θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες στη χώρα. Σε αυτή δρουν αρκετά καρτέλ που διακινούν ναρκωτικά, ανάμεσά τους το Familia ichoacana. Πάνω από 300.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Μεξικό από τον Δεκέμβριο του 2006, όταν η τότε κυβέρνηση κήρυσσε τον επιλεγόμενο πόλεμο κατά των ναρκωτικών, αναπτύσσοντας τον στρατό στο εσωτερικό της χώρας. Οι αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη για τους περισσότερους από τους θανάτους στις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top