ΚΥΠΡΟΣ

Ξένος επενδυτής κράζει την Κύπρο – Εξευτελιστική η σύγκριση με το Ντουμπάι

Ξένος επενδυτής κράζει την Κύπρο – Εξευτελιστική η σύγκριση με το Ντουμπάι

Ρεζίλι για ακόμα μια φορά διεθνώς η Κύπρος. Ξένος επενδυτής που βρισκόταν μέχρι πρότινος στο νησί μας συγκρίνει την Κύπρο με το Ντουμπάι. Δεν μιλάμε για τα ψηλά κτήρια, που άλλωστε και στην Κύπρο ξεφύτρωσαν, ούτε για τη μεγάλη ζωή, αλλά για τα πρώτα κιόλας βήματα και την γραφειοκρατία σε όλα τα επίπεδα.

Σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο εξιστορεί τα όσα έζησε σε Κύπρο και Ντουμπάι και η σύγκριση είναι δυστυχώς άνιση εκ του αποτελέσματος. 

Στο Ντουμπάϊ μέσα σε 5 μέρες είχε την άδεια διαμονής του, ενώ στην Κύπρο έκανε επτά μήνες, «Η άδεια διαμονής πήρε 5 ημέρες (VS Κύπρος 7 μήνες) άλλες 10 ημέρες η έκδοση ταυτότητας».

Αναφερόμενος στη δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού περιέγραψε τη διαδικτυακή και μόνο διαδικασία που ακολούθησε και ο στόχος του επετεύχθη, για το τι πέρασε στην Κύπρο δεν ήθελε ούτε καν να το σχολιάσει, «Ο τραπεζικός λογαριασμός είναι ο πιο σχετικός. Κατέβασα την εφαρμογή, σάρωσα την ταυτότητα, μπήκα στον αριθμό κινητού, ήρθε κείμενο, κλικ στον σύνδεσμο - ο λογαριασμός είναι ανοιχτός, ήρθε το αρχείο με τον κωδικό πρόσβασης, υπάρχει αριθμός λογαριασμού, SWIFT και όλες οι λεπτομέρειες, την καθορισμένη ώρα ο τραπεζικός υπάλληλος ήρθε και επιβεβαίωσε την υπογραφή μου και τον τόπο κατοικίας μου) Σε 2 ημέρες άλλος ένας αγώνας έφερε κάρτα. (VS Κύπρος - κανένα σχόλιο)».

Ακόμα και για να πληρώσει τις φορολογίες του δεν κατάφερε η Κύπρος να τον πείσει, αφού αποκάλεσε ως «ένα είδος ανοησίας» το σύστημά μας εξυμνώντας τον τρόπο που ακολουθούν στο Ντουμπάι, «Κατέβασα την εφαρμογή RTA - υπάρχει ό, τι χρειάζεστε για μεταφορά. Πληρώνω φόρους, πάρκινγκ, πρόστιμα, ενημερώνω όλα τα έγγραφα, όλα μπορούν να γίνουν αυτόματα με την έγκριση πιστωτικής κάρτας. (VS Κύπρος - Πύλη JCC και Κέντρο Δημόσιας Υπηρεσίας Ariadne - απλώς ένα είδος ανοησίας)».

«Μεσίτες με φόρμες, συνεχή προβλήματα…απροθυμία ασφάλισης» είναι τα όσα έζησε σύμφωνα με τον ίδιο στην προσπάθεια του να αποκτήσει αυτοκίνητο στην Κύπρο, «Ασφαλιστική - η επιλογή είναι απίστευτη, εφαρμόζεται κατόπιν σύστασης, ζητείται άδεια και αριθμός αυτοκινήτων, μετά από λίγα λεπτά ήρθε σύνδεσμος - επιλογή προϊόντος για κάθε γούστο και budget- (VS Cyprus - μεσίτες με φόρμες, συνεχή προβλήματα στην αρχή με απροθυμία ασφάλισης και στη συνέχεια πληρωμή)».

Κλείνοντας το μήνυμα του κάνει αναφορά και στην πανδημία «ΥΓ ναι, και το κυριότερο, όλα είναι ανοιχτά, όλοι δουλεύουν, ξεκουράζονται, όποιος θέλει - εμβολιάζεται, λογικά μέτρα και αποφάσεις λαμβάνονται».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top