ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καρούσος: Έργα 202 εκ. ευρώ ολοκληρώθηκαν ή θα υλοποιηθούν στην επαρχία Αμμοχώστου

Καρούσος: Έργα 202 εκ. ευρώ ολοκληρώθηκαν ή θα υλοποιηθούν στην επαρχία Αμμοχώστου

Εργα η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στα 202 εκατομμύρια ευρώ, ολοκληρώθηκαν, είναι υπό κατασκευή ή δρομολογούνται, σε Δήμους και Κοινότητες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννης Καρούσος.

 
Πρόσθεσε ότι «σε όλους τους Δήμους και Κοινότητες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, έχουν ολοκληρωθεί, είναι υπό κατασκευή ή έχουν δρομολογηθεί 81 συνολικά έργα, ο προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται στα 202 εκατομμύρια ευρώ, που αρχίζουν από το δασάκι της Αχνας και φτάνουν μέχρι τον Πρωταρά». Μεταξύ των έργων που βρίσκονται υπό κατασκευή είναι η ανάπλαση του ποταμού Λιοπετρίου, έχει ολοκληρωθεί το παραλιακό μέτωπο της Αγίας Νάπας και εντός των επόμενων ημερών ολοκληρώνεται η αποκατάσταση του Μεσαιωνικού Μοναστηριού επίσης στην Αγία Νάπα, σημείωσε.
 
Ακόμα, όπως δήλωσε, «στο Παραλίμνι ολοκληρώθηκε το έργο της λεωφόρου 1ης Απριλίου, τον επόμενο μήνα τελειώνει η κατασκευή του κτιρίου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή του παραλιακού μετώπου, ενώ βγήκε σε προσφορά και η ανάπλαση της Λεωφόρου Κάππαρη». Επίσης, συνέχισε, τους επόμενους μήνες θα προκηρυχθεί το πολύ σημαντικό έργο του δρόμου Δερύνειας – Σωτήρας, ένα πολυαναμενόμενο έργο από τις τοπικές Αρχές, αφού θα διευκολύνει τη ζωή πάρα πολλών συμπολιτών μας.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καρούσος είπε πως «έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ προς τις τοπικές Αρχές, που βρίσκονται κάτω από το Συμβούλιο  Αποχετεύσεως Κοκκινοχωρίων (ΣΑΚ), ούτως ώστε να γίνει επίστρωση των δρόμων του οδικού δικτύου, που είχαν υποστεί ζημιές λόγω της κατασκευής του αποχετευτικού συστήματος».
 
Ανέφερε επίσης ότι «τις επόμενες εβδομάδες υπογράφεται Μνημόνιο Συνεργασίας με όλες τις τοπικές Αρχές, για να εγκατασταθούν νέα στέγαστρα στις στάσεις λεωφορείων, ούτως ώστε να εφαρμοστεί και στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου η συγκεκριμένη πολιτική του Υπουργείου Μεταφορών. Ακόμα, σημείωσε «έχουμε βοηθήσει όλες τις Κοινότητες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, με την εκτέλεση σημαντικών έργων, όπως την λεωφόρο Καρύων στο Αυγόρου, την κατασκευή πεζοδρομίων και συντηρήσεις του οδικού δικτύου και διάφορα άλλα έργα, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ».
 
Ερωτηθείς για τη μαρίνα Αγίας Νάπας ο Υπουργός Μεταφορών απάντησε πως η μαρίνα είναι μεταξύ των έργων που άρχισαν και συνεχίζονται με στόχο την αναβάθμιση των Δήμων και Κοινοτήτων, αλλά και της ποιότητας ζωής τόσο των ντόπιων όσο και των ξένων επισκεπτών. «Με τον τρόπο αυτό αναβαθμίζουμε ολόκληρη την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και συνεισφέρουμε τα μέγιστα στην ανάκαμψη της οικονομίας της Κύπρου η οποία έχει αρχίσει μετά τις επιπτώσεις που είχε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top