ΕΛΛΑΔΑ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το μήνυμα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση και τις σχέσεις Ελλάδας-Βρετανίας

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το μήνυμα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση και τις σχέσεις Ελλάδας-Βρετανίας

Μήνυμα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το οποίο ευχήθηκε τα καλύτερα για τον ελληνικό λαό αλλά και τις σχέσεις της χώρας μας με το Ηνωμένο Βασίλειο έστειλε η Βασίλισσα Ελισάβετ για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Τις εκδηλώσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης τίμησε με την παρουσία του ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, ο οποίος έφτασε την Τετάρτη στη χώρα μαζί με τη σύζυγό του, Δούκισσα της Κορνουάλης.

Η παρουσία του έκανε ιδιαίτερη αίσθηση τόσο για την ομιλία του στο Προεδρικό Μέγαρο και τα ελληνικά που χρησιμοποίησε όσο και στην κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη όπου δεν έκρυψε τη συγκίνησή του.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος έδωσε ιδιαίτερη σημασία στη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην Αθήνα, πριν από την αναχώρησή του το απόγευμα της Πέμπτης (25.03), ενώ είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επίσης, λίγο πριν επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο, του απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο της Πόλης των Αθηνών, από τον Δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη.

Δεν ήταν, όμως, μόνο η παρουσία του Πρίγκιπα Κάρολου η μοναδική ενέργεια του Ηνωμένου Βασιλείου για να τιμηθούν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ με μήνυμά της προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έκανε ειδική αναφορά στην επέτειο και ευχήθηκε τα καλύτερα προς τον ελληνικό λαό.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η συμμετοχή της Βασιλικής Οικογένειας, δια του Πρίγκιπα της Ουαλίας, στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια, ενισχύει τη ζεστασιά στις σχέσεις των δυο κυβερνήσεων και των λαών των δυο χωρών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top