ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνελήφθη και πάλι ο Κορκμαζχάν στα κατεχόμενα για προσβολή του Τατάρ

Συνελήφθη και πάλι ο Κορκμαζχάν στα κατεχόμενα για προσβολή του Τατάρ

Μετά από παράπονο στην «αστυνομία» από τον Ερσίν Τατάρ για προσβολή του «προέδρου» του ψευδοκράτους συνελήφθη και πάλι σήμερα το ιδρυτικό μέλος της Αριστερής κίνησης στα κατεχόμενα, Αμπντουλλάχ Κορκμαζχάν. Είχε συλληφθεί μαζί με άλλα 3 μέλη της κίνησης για την παραποίηση των αφισών «Love Erdoğan» πριν λίγες ημέρες.


Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, κατηγορείται γιατί στην ομιλία του στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για τις προηγούμενες συλλήψεις ο Κορκμαζχάν είχε πει για τον Τατάρ ότι «ο απατεώνας που καταζητείται από το Γραφείο Οικονομικού Εγκλήματος της Βρετανίας σε αυτή τη χώρα έγινε πρόεδρος». Είχε κάνει και σχετική ανάρτηση στο Τουίτερ.

Ο Κορκμαζχάν μεταφέρθηκε στο «επαρχιακό δικαστήριο» Λευκωσίας και αφέθηκε τελικά ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης με 25.000 ΤΛ (2.500 ευρώ περίπου) εγγύηση και να παρουσιάζεται κάθε εβδομάδα σε «αστυνομικό τμήμα».

Προς στήριξη του Αμπντουλλάχ Κορκμαζχάν αρκετά άτομα βρέθηκαν έξω από το «δικαστήριο», μεταξύ των οποίων ο «βουλευτής» του ΡΤΚ, Ασίμ Ακάνσοϊ και ο γγ του κόμματος, Ερντογάν Σορακίν.

Δεν είναι θέμα του Αμπντουλλάχ Κορκμαζχάν και της Αριστερής κίνησης αλλά ολόκληρης της τ/κ κοινότητας, είπε ο ίδιος βγαίνοντας από το «δικαστήριο» και πρόσθεσε ότι αυτή τη φορά ο στόχος είναι αυτός αλλά πρόκειται για ένα θέμα που είναι «κοινοτικό ζήτημα» και αφορά κάθε άτομο που λέει την άποψή του.

«Μας λένε ξεκάθαρα, δεν θα μιλάτε, θα σιωπήσετε, δεν θα λέτε την άποψή σας. Εάν το κάνετε, είναι έγκλημα και κάθε βδομάδα θα συλλαμβάνεστε, θα οδηγήστε στο δικαστήριο, θα κατηγορείστε, θα σας απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα». Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στην κοινωνία από δω, ανέφερε ο Κορκμαζχάν. «Δεν πρέπει να φοβόμαστε, δεν πρέπει να σιωπήσουμε, πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε βήματα ενάντια σε αυτό το σκοτεινό καθεστώς που θέλουν να δημιουργήσουν».

Αυτό που πρέπει να κάνει κάθε δημοκράτης άνθρωπος, συνέχισε, είναι να υπερασπιστεί τις ελευθερίες έκφρασης και σκέψης, είναι ένας αγώνας υπεράσπισης αυτών των ελευθεριών.

«Δεν φοβόμαστε. Δεν θα σιωπήσουμε. Δεν θα δεχθούμε το καθεστώς διαχειριστή που θέλουν να δημιουργήσουν. Υποστηρίζουμε ό,τι είπαμε. Αυτή η χώρα είναι δική μας, δεν θα πάμε πουθενά», έγραψε ο Αμπτνουλλάχ Κορκμαζχάν στο Τουίτερ μετά που αφέθηκε ελεύθερος.

Η πλατφόρμα «Αυτή η χώρα είναι δική μας» σε ανάρτησή της στα ΜΚΔ ανέφερε ότι απορρίπτει τις παρεμβάσεις που γίνονται στην πολιτική βούληση της τ/κ κοινότητας, όπως ούτε αποδέχεται την κατηγορία εναντίον του Κορκμαζχάν που επισύρει έως και 5 χρόνια φυλάκιση.

«Ανακοινώνουμε ότι θα εντείνουμε τον αγώνα μας για δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα» καταλήγει η ανακοίνωση της πλατφόρμας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top