ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Ποιες χαλαρώσεις κλειδώνουν, ποιες τρώνε άκυρο - Όλες οι πληροφορίες

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Ποιες χαλαρώσεις κλειδώνουν, ποιες τρώνε άκυρο - Όλες οι πληροφορίες

Συνεχίζονται οι συζητήσεις που αφορούν την αποκλιμάκωση των μέτρων με τα επιδημιολογικά -και όχι μόνο- δεδομένα να είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητα.

Παρά τη μικρή σταθεροποίηση που παρατηρείται, η βρετανική μετάλλαξη, η εικόνα στα νοσηλευτήρια αλλά και το 3ο κύμα που φαίνεται να πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη δεν αφήνουν σε ησυχία Υπουργείο Υγείας, Κυβέρνηση αλλά και επιδημιολογική/συμβουλευτική ομάδα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ThemaOnline ενδεχόμενο άνοιγμα των Γυμνασίων παγκύπρια, καθώς και των Δημοτικών της Λεμεσού ενδέχεται να φρενάρει τις υπόλοιπες χαλαρώσεις, τουλάχιστον για το πρώτο δεκαπενθήμερο Απριλίου.

Η κατάσταση στα σχολεία είναι ήδη ρευστή και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που η επιστημονική ομάδα δύσκολα θα δώσει το ‘πράσινο φως‘ για άλλες χαλαρώσεις στο ίδιο καλάθι. Με αυτό τον τρόπο αναμένεται να κερδηθεί και πολύτιμος χρόνος στην κούρσα του εμβολιασμού ενώ σύμμαχος ενδέχεται να αποδειχθεί και ο καιρός που φυσιολογικά θα βελτιωθεί.

Τα SMS για κατ’εξαίρεση μετακινήσεις στο 8998 αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας που αρχίζει στις 23:00 μπορεί να έχουν καταντήσει ‘βραχνάς‘ για τον Κύπριο πολίτη όμως όπως διαμηνύεται φέρεται να αποτελούν σημαντικό όπλο στην μείωση της διασποράς.

Για τα SMS υπάρχει σκέψη για αύξηση σε 3, κάτι που δε βρίσκει σύμφωνα όλα τα μέλη της επιστημονικής ομάδας ενώ η κατάργηση του στο παρόν στάδιο θεωρείται απομακρυσμένη.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας αναμένεται να παραμείνει σε ισχύ ως έχει (τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Απριλίου) ενώ μικρές χαλαρώσεις που προκρίνονται άμεσα αφορούν αύξηση μέγιστου αριθμού ατόμων σε γυμναστήρια, φροντιστήρια και θέατρα/σινεμά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top