ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΣΧΟΛΕΙΑ: Έτσι επιστρέφουν μαθητές στα θρανία - Τι θα ισχύει για τεστ

ΚΥΠΡΟΣ - ΣΧΟΛΕΙΑ: Έτσι επιστρέφουν μαθητές στα θρανία - Τι θα ισχύει για τεστ

Την επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες διδασκαλίες, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου, που έγιναν το μεσημέρι της Τετάρτης (31/03), αποφασίστηκε πως την Παρασκευή 2 Απριλίου, επιστρέφουν όλοι οι μαθητές Γυμνασίων Παγκύπρια αλλά και οι μαθητές Δημοτικών της Επαρχίας Λεμεσού.

Όπως ανέφερε στις ανακοινώσεις ο Υπουργός Υγείας, οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικό τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου αντιγόνου.

Επίσης αποφασίστηκε η αύξηση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων, ανεξαρτήτως ηλικίας, στα ιδιωτικά φροντιστήρια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα σε εφτά (7) άτομα, περιλαμβανομένου του εκπαιδευτή (6 μαθητές συν 1 εκπαιδευτής). Νοείται ότι η λειτουργία τους διέπεται από τις κατευθυντήριες οδηγίες και το υγειονομικό πρωτόκολλο των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας.

Τέλος, όπως ανακοίνωσε, κατόπιν διαβούλευσης που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ εκπροσώπων των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας και της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής με τους οργανωμένους φορείς, θα καταρτιστεί το επόμενο διάστημα πρόγραμμα για τη διενέργεια ελέγχου με ρινικό τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου στους μαθητές του β’ κύκλου των Δημοτικών Σχολείων (4η, 5η και 6η τάξη).

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top