ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Απογοητευτική η ροή νερού στα φράγματα – Όλο το 6μηνο η συγκομιδή του περσινού Δεκέμβρη

ΚΥΠΡΟΣ: Απογοητευτική η ροή νερού στα φράγματα – Όλο το 6μηνο η συγκομιδή του περσινού Δεκέμβρη

Δεν σημειώνεται μεγάλη εισροή νερού στα φράγματα από τον Οκτώβριο που ξεκίνα το νέο υδρολογικό έτος, κάτι που πολλοί να ανέμεναν μετά από δύο πολύ καλές χρονιές που προηγήθηκαν.

Επιμέλεια: Στέλιος Στυλιανού

Να θυμίσουμε ότι την περίοδο 2018/19 μπήκαν στα φράγματα 265 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού ενώ άλλα 135 εκατομμύρια εισέρρευσαν στους ταμιευτήρες ύδατος ανά το Παγκύπριο το υδρολογικό έτος  2019/20.

Το τρέχον έτος μπήκαν στα φράγματα μόλις 31 εκ. κυβικά μέτρα, με τον «καλύτερο» μήνα να είναι ο Ιανουάριος με 12,5 εκ. ενώ την απογοητευτική εικόνα καταδεικνύει το γεγονός ότι τους μήνες από τον Οκτώβριο (2020) και τον Μάρτιο (2021) η ποσότητα που εισέρρευσε αντιστοιχεί όσο περίπου αυτή του περσινού μήνα Δεκέμβριου ή του προπέρσινου μήνα Μάρτη.

Πρόκειται όπως σημειώνουν οι αρμόδιοι για ένα από τα χειρότερα υδρολογικά έτη των τελευταίων χρόνων ενώ να σημειώσουμε ότι λόγω των περασμένων ετών τα φράγματα καταφέρνουν να διατηρούν σημαντικές ποσότητες.

Συγκεκριμένα σήμερα 2 Απριλίου είναι αποθηκευμένα  219 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 75,4% της πληρότητας.

 

Στο 78,5% της πληρότητας του το φράγμα Κούρρη ενώ στο 86,3% αυτό του Ασπρόκρεμμου. Στο τρίτο μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου, αυτό της Ευρέτου η πληρότητα αγγίζει το 76,5%.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top