ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για προχειρότητα της δικής μας πλευράς ενόψει πενταμερούς, κάνει λόγο ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Για προχειρότητα της δικής μας πλευράς ενόψει πενταμερούς, κάνει λόγο ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Την έντονη ανησυχία για τον τρόπο διαχείρισης του Κυπριακού από τη Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, ενόψει της πενταμερούς διάσκεψης, εκφράζει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ,  Νικόλας Παπαδόπουλος.  Ο Νικόλας Παπαδόπουλος κάνει λόγο για προχειρότητα της δικής μας πλευράς για αντιμετώπιση της πρόθεσης της Τουρκίας να θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων λύση συνομοσπονδίας.



Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του κόμματος του για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.  «Βλέπουμε να οδεύουμε σε μια πενταμερή διάσκεψη, χωρίς την πρόσκληση  της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών να φαίνεται διατεθειμένος να επιτρέψει στην Τουρκία να προβάλει τη θέση για τη συνομοσπονδία των δύο Κρατών. Σε ένα μήνα θα πάμε σε μια πενταμερή διάσκεψη και ακόμη δεν γνωρίζουμε ποια είναι η  πρόταση για αποκεντρωμένη ομοσπονδία που θα προβάλει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για αυτό το λόγο, όπως είπε, ως Δημοκρατικό Κόμμα, « έχουμε ζητήσει να γίνει ειδική συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου όπου επιτέλους θα μας ξεκαθαρίσει ο Δημοκρατικός Συναγερμός,  πόσο πιο χαλαρή θα είναι αυτή η Ομοσπονδία που θα προτείνουν για να αντιμετωπίσουν , όπως ισχυρίζονται την προσπάθεια της Τουρκίας να αλλάξει τη βάση των διαπραγματεύσεων προς μια λύση συνομοσπονδίας δύο κρατών.  Πολύ φοβούμαστε όμως ότι δεν θα έχουμε αυτή την ανάλυση που αναμένουμε γιατί απλά δεν υπάρχει. Πάμε σε μια πενταμερή διάσκεψη με την προχειρότητα της δικής μας πλευράς να είναι πέραν από πασιφανής».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top