ΚΟΣΜΟΣ

Θετικός στον κορωνοϊό ο Πρόεδρος Αργεντινής

Θετικός στον κορωνοϊό ο Πρόεδρος Αργεντινής

Ο Πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες, ο οποίος έχει εμβολιασθεί κατά της Covid-19, ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, πως είναι θετικός στον ιό, όπως έδειξε ένα τεστ αντιγόνου.



"Στο τέλος της σημερινής ημέρας (σ.σ.: της Παρασκευής), αφού εμφάνισα πυρετό 37,3 και ελαφρό πονοκέφαλο, μου έκαναν τεστ αντιγόνου, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν θετικό", δήλωσε ο Φερνάντες στο λογαριασμό του στο Twitter. Πρόσθεσε πως περιμένει το αποτέλεσμα ενός τεστ PCR που θα επιβεβαιώσει αν έχει μολυνθεί ή όχι.

Ο Πρόεδρος, ο οποίος έκλεισε χθες, Παρασκευή, τα 62 του, βρίσκεται προληπτικά σε απομόνωση βάσει των πρωτοκόλλων για την Covid-19, όμως εξακολουθεί να εργάζεται και δήλωσε πως είναι "σε καλή φυσική κατάσταση". "Αν και θα ήθελα να είχε περάσει η ημέρα των γενεθλίων μου χωρίς αυτό το νέο, το ηθικό μου είναι καλό", πρόσθεσε ο Φερνάντες.

Ο Πρόεδρος της Αργεντινής έχει κάνει δύο δόσεις του εμβολίου Sputnik V του ρωσικού εργαστηρίου Gamaleya, την πρώτη στις 21 Ιανουαρίου και τη δεύτερη στις 11 Φεβρουαρίου, γνωστοποίησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές της προεδρίας. Η Αργεντινή βρίσκεται αυτή τη στιγμή αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τους επίσημους αριθμούς, η χώρα αυτή των 44 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει περισσότερα από 2,3 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης και 56.023 θανάτους που συνδέονται με την Covid-19.

Η Αυστραλία θα συνεχίσει το πρόγραμμα των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι του τομέα της υγείας, αφού ένα περιστατικό θρόμβωσης προκάλεσε ανησυχία για την ασφάλεια του εμβολίου.

Ένας 44χρονος άνδρας εισήχθη σε νοσοκομείο της Μελβούρνης με θρόμβωση μερικές ημέρες αφού έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca. Η αυστραλιανή ρυθμιστική αρχή Therapeutic Goods Administration (TGA) και η επιτροπή που είναι αρμόδια για τους εμβολιασμούς, η Australian Technical Advisory Group on Immunisation (ATAGI), συνεδρίασαν αργά χθες, Παρασκευή, και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα για να συζητήσουν περαιτέρω συστάσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca.

"Δεν έχουμε μέχρι τώρα συστάσεις από την ATAGI ή την TGA για να αναστείλουμε στην Αυστραλία τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca", δήλωσε σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) στη διάρκεια τηλεοπτικής ενημέρωσης ο αναπληρωτής αρχίατρος της Αυστραλίας Μάικλ Κιντ.

Ο Κιντ δήλωσε πάντως ότι το περιστατικό θρόμβωσης είναι "πιθανό" να συνδέεται με το εμβόλιο. "Οι κίνδυνοι για σοβαρές παρενέργειες παραμένουν πολύ χαμηλοί, όμως η ασφάλεια είναι πρωταρχικής σημασίας και γι` αυτό η TAGI και η TGA συνεχίζουν να εξετάζουν επιμελώς αυτό το περιστατικό", δήλωσε ο Κιντ, προσθέτοντας ότι περαιτέρω ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Η Ουκρανία, στο μεταξύ, κατέγραψε αύξηση ρεκόρ των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Μαξίμ Στεπάνοφ. Ο Στεπάνοφ έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως κατά την ίδια περίοδο νοσηλεύονταν 5.186 ασθενείς ενώ 396 απεβίωσαν.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ- ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top