ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ανησυχία για την αύξηση θετικότητας σε Λευκωσία και Λάρνακα - Κανένας εφησυχασμός εν μέσω χαλαρώσεων

Ανησυχία για την αύξηση θετικότητας σε Λευκωσία και Λάρνακα - Κανένας εφησυχασμός εν μέσω χαλαρώσεων

Ο αυξημένος αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων φέρνει ανησυχία τόσο στην επιδημιολογική ομάδα, όσο και στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας. Το ποσοστό θετικότητας παρουσιάζει άνοδο τα τελευταία 24ωρα, με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί και οι νοσηλείες.

Μόλις χθες (3/4) ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, παρακάλεσε τους πολίτες όπως τηρούν πιστά τα μέτρα για να μην υπάρχει πισωγύρισμα μετά τις νέες χαλαρώσεις των τελευταίων εβδομάδων.  

Ο αριθμός κρουσμάτων ήταν πεσμένος σε σχέση με τις ανακοινώσεις της Παρασκευής (2/3), ωστόσο ο αριθμός των νοσηλευομένων δεν δίνει περιθώρια εφησυχασμού. 

Αναφορικά με την πιθανότητα να παρθούν επιπρόσθετα μέτρα τη δεδομένη στιγμή, ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι υπάρχει ελπίδα ότι θα διατηρηθεί μια σταθερή εικόνα, για ν’ αποφύγουμε αυστηρότερα μέτρα όπως άλλες χώρες της Ευρώπης.

«Εμείς είμαστε η χώρα που μπήκε τελευταία σε lockdown και βγήκε πρώτη από το lockdown και αυτό οφείλεται και στη συνεργασία του κόσμου, οφείλεται όμως και στη στρατηγική μας με τα πολλά και στοχευμένα τεστ. Ειδικά με τις μεταλλάξεις, τα τεστ είναι απαραίτητο στοιχείο μας και είναι αυτό που μας κρατά την εικόνα και μας επιτρέπει να συγκρατούμε τα νούμερα», σημείωσε. Πρόσθεσε δε πως στις πλείστες χώρες υπάρχουν ακόμα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, παραμένουν κλειστοί οι χώροι εστίασης, το λιανεμπόριο, κτλ. «Ελπίζω αν διατηρήσουμε αυτή την εικόνα, είμαστε προς το τέλος, αντιλαμβανόμαστε την κόπωση του κόσμου αλλά μέχρι τα μέσα Μαΐου με τέλη Μαΐου θα έχουμε αναπτύξει ανοσία μέσω του εμβολιασμού, που θα μας επιτρέψει πλέον να άρουμε και τους οποιουσδήποτε περιορισμούς», υπογράμμισε.

Το ποσοστό θετικότητας στη Λεμεσό μπορεί να ήταν πεσμένο στις χθεσινές (3/4) ανακοινώσεις, ωστόσο ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι Λευκωσία και Λάρνακα παρουσιάζουν με τη σειρά τους αυξημένα ποσοστά τις τελευταίες ημέρες.

Μέσα από τις επόμενες ημέρες και τις ανακοινώσεις κρουσμάτων, θα διαφανεί ουσιαστικά η κατάσταση που επικρατεί μετά από τις νέες μικρές χαλαρώσεις, οι οποίες ακόμη δεν έχουν επηρεάσει θετικά ή αρνητικά τον αριθμό των νέων περιστατικών.

Όπως τονίστηκε αρκετές φορές από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για να μπορεί να δουλέψει και να έχει αποτέλεσμα η στρατηγική του Υπουργείου Υγείας πρέπει να τηρηθεί το τρίπτυχο εμβολιασμοί, τήρηση των μέτρων και διαγνωστικά τεστ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top