ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταξη στο Σχέδιο Επιχορήγησης Αδειών Εργοδοτουμένων για θερινή περίοδο 2021 ζητά η Πόλη Χρυσοχούς

Ένταξη στο Σχέδιο Επιχορήγησης Αδειών Εργοδοτουμένων για θερινή περίοδο 2021 ζητά η Πόλη Χρυσοχούς

Την ένταξη της στο Σχέδιο Επιχορήγησης Αδειών Εργοδοτουμένων κατά τη θερινή περίοδο 2021 ζητά η Πόλη Χρυσοχούς.



Συγκεκριμένα, ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς εκφράζει την δυσαρέσκεια του προς την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για το γεγονός ότι, όπως διαπιστώνει σε σχετικό Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Εργασίας, ημερ. 31/03/2021, Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρότασή της Υπουργού Εργασίας για εφαρμογή του Σχεδίου Επιχορήγησης Αδειών Εργοδοτουμένων σε Ξενοδοχεία των Ορεινών Θερέτρων και Περιοχής Πύργου Τυλληρίας κατά τη Θερινή Περίοδο 2021 με συνολική δαπάνη ύψους €909.000 και «δυστυχώς το δικό τους  αίτημα για συμπερίληψη του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς στο αναφερόμενο σχέδιο, δεν έχει ικανοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά».

Ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς, με σημερινή επιστολή του προς την Υπουργό Εργασίας εκφράζει την δυσαρέσκεια του για το γεγονός, αναφέροντας ότι η περιοχή Πόλης Χρυσοχούς αποτελεί μια απομακρυσμένη και απομονωμένη περιοχή, της οποίας η τοπική οικονομία κατά κύριο λόγο βασίζεται στον τουρισμό.

Ειδικά, προστίθεται, τη φετινή χρονιά στον εγχώριο τουρισμό, δεδομένων, μάλιστα, των πρωτοφανών συνθηκών που εξακολουθούν να βιώνουν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοιού, και την αναστολή των εργασιών των τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής, αλλά και ενόψει της διαπίστωσης τους ότι η περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς δεν συμπεριλαμβάνεται στα προγράμματα των τουριστικών πρακτόρων και ως εκ τούτου ακόμη και με το άνοιγμα του τουρισμού, δεν αναμένεται η προσέλκυση ξένων επισκεπτών στην περιοχή μας.

Καταληκτικά,  ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς, ζητά την αναθεώρηση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου και την έγκριση του σχετικού αιτήματος τους για ένταξη της περιοχής Πόλης Χρυσοχούς στο Σχέδιο Επιχορήγησης Αδειών Εργοδοτουμένων κατά τη θερινή περίοδο 2021, με στόχο, ακριβώς την τόνωση της δοκιμαζόμενης τοπικής οικονομίας.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς είχε αιτηθεί τη συμμετοχή του στο αναφερόμενο σχέδιο με σχετική επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας, ημερ. 01/03/2021, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πηγή; ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top