ΚΟΣΜΟΣ

Το πόρισμά του υποστήριξε ο ιατροδικαστής στη δίκη για το φόνο του Τζορτζ Φλόιντ

Το πόρισμά του υποστήριξε ο ιατροδικαστής στη δίκη για το φόνο του Τζορτζ Φλόιντ

Ο ιατροδικαστής ο οποίος διεξήγαγε την νεκροτομή στη σωρό του Τζόρτζ Φλόιντ μετά την θανατηφόρο σύλληψή του τον περασμένο Μάιο εξήγησε πως έφτασε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος ήταν ανθρωποκτονία ενώ ήταν υπό την ευθύνη της αστυνομίας, σε μαρτυρία του την Παρασκευή στη δίκη του πρώην αστυνομικού της Μινεάπολις Ντέρεκ Σόβιν για φόνο.


Όπως μεταδίδει το Reuters, καθώς οι ένορκοι μελετούσαν τις φωτογραφίες της νεκροτομής ο δρ Άντριου Μπέικερ, επικεφαλής ιατροδικαστής της επαρχίας Χένεπιν, είπε ότι εξακολουθεί να υποστηρίζει την αιτία θανάτου που βρήκε πέρσι καθώς οι διαδηλώσεις στο όνομα του Φλόιντ κατά της αστυνομικής βίας πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Μπέικερ είναι ένας από τους πιο σημαντικούς μάρτυρες καθώς οι κατήγοροι από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Μινεσότα ολοκληρώνουν την υπόθεσή τους κατά του Σόβιν ενώπιον του Δικαστηρίου, ενός λευκού άνδρα ο οποίος απεικονίζεται σε βίντεο να γονατίζει πάνω στο λαιμό του 46χρονου μαύρου Τζορτζ Φλόιντ για εννιά λεπτά.

Η κύρια υπεράσπιση του Σόβιν για τις κατηγορίες φόνου και ανθρωποκτονίας που αντιμετωπίζει ήταν να θέσει εν αμφιβόλω τα ευρήματα του Μπέικερ, με τους δικηγόρους υπεράσπισής του να επιχειρηματολογούν ότι ο Φλόιντ μπορεί να εξέπνευσε λόγω λήψης υπερβολικής δόσης ναρκωτικών που είχε πάρει την ίδια ώρα.

Ο Μπέικερ βρήκε πέρσι ότι ο θάνατος του Φλόιντ ήταν ανθρωποκτονία, η οποία προκλήθηκε από ««καρδιοπνευμονική ανακοπή με περιπλοκή από την ακινητοποίηση από όργανα επιβολής του νόμου, τον περιορισμό και την συμπίεση του αυχένα».

Εν ολίγοις, σύμφωνα με το πόρισμα του Μπέικερ η καρδιά του Φλόιντ σταμάτησε να χτυπάει και οι πνεύμονες τους να δουλεύουν επειδή ο 45χρονος Σόβιν και άλλοι αστυνομικοί τον κράτησαν πιεσμένο κάτω στο δρόμο κατά τρόπο που δεν διοχετευόταν οξυγόνο στο σώμα του.

Άλλοι ιατρικοί εμπειρογνώμονες οι οποίοι κλήθηκαν από τους κατήγορους έχουν τις τελευταίες δύο ημέρες καταθέσει σε σχέση με το ασυνήθιστα μεγάλο βίντεο του θανάτου από πολλαπλές γωνίες, λέγοντας ότι υποστηρίζει τα ευρήματα του Μπέικερ και είναι αντίθετο με τη θεωρία της υπεράσπισης για λήψη υπερβολικής δόσης ναρκωτικών.

Ο Μπέικερ είπε ότι σημείωσε στο πόρισμά του ότι ο Φλόιντ υπέφερε από καρδιακό νόσημα και ότι εντοπίστηκαν στο αίμα του οι ουσίες φεντανύλη και μεθαμφεταμίνη γιατί μπορεί αυτοί οι παράγοντες να διαδραμάτισαν ένα ρόλο στον θάνατο. Ωστόσο, υπογράμμισε, «δεν ήταν τα άμεσα αίτια».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top