ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλικιώτης: Οι παλινωδίες και μεταλλάξεις του Αναστασιάδη οδήγησαν το Κυπριακό σε δραματική κατάσταση

Συλικιώτης: Οι παλινωδίες και μεταλλάξεις του Αναστασιάδη οδήγησαν το Κυπριακό σε δραματική κατάσταση

Αμεση ήταν η απάντηση του ΑΚΕΛ απο μέρους του Νεοκλή Συλικιώτη στα όσα δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος για την αντιπολίτευση και συγκεκριμένα για το ΑΚΕΛ.

 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ακολουθώντας την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης Αναστασιάδη ΔΗΣΥ καταφεύγει επιλεκτικά και λανθασμένα στο παρελθόν για να αποφύγει την ουσία των θέσεων του ΑΚΕΛ. Αντί οι κυβερνώντες να συνειδητοποιήσουν σε ποια δραματική κατάσταση οδηγήθηκε το Κυπριακό με τις παλινωδίες και μεταλλάξεις του Προέδρου Αναστασιάδη στοχοποιούν και πάλι όσους του θέτουν μπροστά στις ευθύνες τους. Η Κύρος βρίσκεται σήμερα τέσσερα χρόνια μετά το ναυάγιο στο Κρανς Μοντανά μπροστά σε κρίσιμες στιγμές.

Το ΑΚΕΛ και σήμερα μέσω του ΓΓ του Κόμματος επανέλαβε ότι ο μόνος δρόμος να οδηγηθούμε σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τους διχοτομικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας είναι να στηρίξουμε με συνέπεια την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα όπως καθορίζεται από τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Ταυτόχρονα η δική μας πλευρά πρέπει να επαναβεβαιώσει χωρίς ταλαντεύσεις το πλαίσιο Γκουτέρες, όλες τις συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν μέχρι σήμερα και να καταθέσει γεφυρωτικές προτάσεις στα εκκρεμούντα ζητήματα, όπως επίσης να αξιοποιήσει τους υδρογονάνθρακες που βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ  ως κίνητρο για λύση του Κυπριακού. Αυτά περιλαμβάνονται και στην  πρόταση που κατάθεσε το ΑΚΕΛ στον ΠτΔ από τον περασμένο Δεκέμβρη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top