ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άκαμπτες οι δύο πλευρές για το Κυπριακό – Εν αναμονή και για την συμμετοχή της ΕΕ στην πενταμερή

Άκαμπτες οι δύο πλευρές για το Κυπριακό – Εν αναμονή και για την συμμετοχή της ΕΕ στην πενταμερή

Μετά τη χθεσινή συνάντηση (Κυριακή 11 Απριλίου) της ειδικής απεσταλμένης του Γ.Γ του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά η ανένδοτη στάση από πλευράς Τουρκίας για μη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην άτυπη πενταμερή.

Το ζητούμενο από την άτυπη πενταμερή είναι να προχωρήσουμε με τη διαπραγμάτευση της ουσίας του κυπριακού προβλήματος, με την κυρία Τζέιν Χολ Λουτ να προσπαθεί να βρει κοινές συντεταγμένες ανάμεσα στις δύο πλευρές κάτι που καθίσταται αδύνατον.

Στην χθεσινή επίσκεψή της ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το πρόγραμμα και τα διαδικαστικά που θα ακολουθήσουν στην άτυπη πενταμερή, λόγω και των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας αναφέροντας λεπτομερεις για τον αριθμό ατόμων που θα μπορούν να τον συνοδέψουν.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει επαναλάβει στην απεσταλμένη του Αντόνιο Γκουντέρες τις θέσεις της Κύπρου και πως θα βρίσκεται στην άτυπη πενταμερή για μια εποικοδομητική θέση έτσι ώστε να μπορούν να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα. Σταθερές στις απόψεις τους φαίνεται να μένουν και οι δύο πλευρές κάνοντας το εγχείρημα για κοινή γραμμή δυσκολότερο.

Σε συνάντηση της απεσταλμένης του Γ.Γ και με τον Ερσίν Τατάρ ανάφερε την αμείλικτη στάση του στην θέση του για λύση δύο κρατών. Οι δύο πλευρές δεν φαίνεται να συναντώνται, ωστόσο αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση τους στην άτυπη πενταμερή ενώπιον και του Αντόνιο Γκουντέρες.

Αναφορικά με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει τοποθετηθεί ότι θέλει και είναι αποφασισμένη να συμμετέχει κάτι που επίσης δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top