ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Κουκουμά σε Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για πανδημία και εργασιακές σχέσεις

Παρέμβαση Κουκουμά σε Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για πανδημία και εργασιακές σχέσεις

Η κατάσταση που δημιουργήθηκε από την πανδημία συντείνει στην πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, τη συμπίεση του κόστους εργασίας και την εισαγωγή νέων "ευέλικτων" μορφών εργασίας, είπε η Βουλευτής Σκεύη Κουκουμά-Κούτρα στη  Διαδικτυακή Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της Πορτογαλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης  με θέμα τις κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας Covid-19 και τις επιπτώσεις στον τομέα της υγείας.

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής η κ. Κουκουμά στη παρέμβασή της αναφορικά με τις κοινωνικές και εργασιακές επιπτώσεις της πανδημίας στην απασχόληση, επεσήμανε ότι η πανδημία έχει εκθέσει υπάρχουσες παθογένειες της αγοράς εργασίας και διαρθρωτικές ανισότητες, με τους νέους, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συμβασιούχους εργαζόμενους να δέχονται το ισχυρότερο πλήγμα..
 
Η κ. Κουκουμά ανέφερε επίσης ότι έχει σημειωθεί ταχεία στροφή προς τις ψηφιακές υπηρεσίες, με την τηλεργασία και τις εικονικές συναντήσεις να βρίσκονται σε πρωτοφανή επίπεδα και έχει επιταχυνθεί η πρόοδος προς την ψηφιακή μετάβαση, όμως την ίδια ώρα, το ωράριο των εργαζομένων έχει απορρυθμιστεί, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρούνται φαινόμενα κατάργησης της πληρωμής υπερωριών και μείωσης των αδειών των εργαζομένων επεσήμανε η Κύπρια Βουλευτής,.  Πρόσθεσε δε ότι τα  λειτουργικά έξοδα των εργοδοτών έχουν μετατοπιστεί στους εργαζόμενους, ενώ λόγω των περιοριστικών μέτρων και της αναστολής της λειτουργίας των σχολείων, οι ευθύνες για τη φροντίδα των παιδιών και τις οικιακές εργασίες έχουν αυξηθεί σημαντικά, ειδικά για τις γυναίκες και τις μονογονεϊκές οικογένειες.
 
Υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης της σχετικής νομοθεσίας και των ελέγχων, ώστε οι εργοδότες να εκπληρώνουν όλες τις υποχρεώσεις τους. Τόνισε ότι οι προσπάθειες για την κατάργηση της ευέλικτης απασχόλησης και την εξασφάλιση σταθερού καθημερινού χρόνου εργασίας με λιγότερες ώρες εργασίας πρέπει να εντατικοποιηθούν, αξιοποιώντας σύγχρονες επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες.
 
Η κ. Κουκουμά τόνισε, τέλος, ότι το κράτος πρόνοιας πρέπει να ενισχυθεί ουσιαστικά, προκειμένου να επιτευχθεί πραγματική ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top