ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΕΤΑΞΑΣ: Η ιστορία του πρώτου κατά συρροή δολοφόνου που συγκλόνισε την Κύπρο

ΜΕΤΑΞΑΣ: Η ιστορία του πρώτου κατά συρροή δολοφόνου που συγκλόνισε την Κύπρο

Δυο χρόνια συμπληρώθηκαν μετά τον εντοπισμό του πρώτου πτώματος, από τον πρώτο Κύπριο κατά συρροή δολοφόνο Νικόλα Μεταξά.

Το χρονικό της υπόθεσης:

Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Εντοπίστηκε μέσα στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού. Μετά από έρευνες των Αρχών η σορός ταυτοποιήθηκε με τη Μαρί Ρόουζ, γυναίκα που αγνοείτο από τις 5/5/2018 μαζί με την 6χρονη κόρη της Sierra. Σε κατάθεση του ο πρώην σύντροφο της, αναφέρει πως την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη μητέρας και παιδιού θα συναντούσε στη Λευκωσία κάποιον "Ορέστη" με τον οποίο διατηρούσε σχέσεις.

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Η Αστυνομία συλλαμβάνει τον 35χρονο ίλαρχο της Εθνικής Φρουράς και έναν ακόμη 30χρονο αξιωματικό, ως υπόπτους για τον φόνο της Marry Rose και την εξαφάνιση της 6χρονης κόρης της.

Παρασκευή 19 Απριλίου 

Ο Μεταξάς ομολογεί τον φόνο της Μαίρη Ρόουζ και Ισχυρίζεται ότι το παιδί είναι επίσης νεκρό λόγω εισρόφησης εμεσμάτων

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Ανασύρεται δεύτερο πτώμα από το φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό, της Αριάν Παλάνας Λοζάνο από τις Φιλιππίνες. Η 28χρονη δηλώθηκε ως ελλείπουσα στις 21 Ιουλίου 2018. 

Κυριακή 28 Απριλίου 2019 (Ανήμερα του Πάσχα)

Ξεκίνησαν οι έρευνες στη Κόκκινη Λίμνη και Ξυλιάτο. Μέσα από τις έρευνες εντοπίστηκε μια βαλίτσα τα τοξικά νερά της λίμνης με ένα γυναικείο πτώμα. Η σορός ανήκει στην 36χρονη Λίβια Μπουένα από την Ρουμανία, με τον Μεταξά να ομολογεί πως την σκότωσε.

Δευτέρα 29 Απριλίου 2019 

Κατέφθασαν στην Κύπρο Βρετανοί εμπειρογνώμονες της Scotland Yard, με σκοπό να εξετάσουν τις σκέψεις του Μεταξά για να λύσουν το παζλ των εγκλημάτων. Τα αποτελέσματα των ερευνών έδειξαν μια πρωτοφανή υπόθεση φόνου γυναικών που συγκλόνισε το παγκύπριο ζήτησε η Αστυνομία Κύπρου.

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Το σύστημα ηχοεντοπισμού Sonar έφτασε στην Κύπρο για να βοηθήσει στις έρευνες σορών τόσο στην Κόκκινη Λίμνη τόσο και στην λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο. 

Κυριακή 5 Mαΐου 2019

Οι έρευνες συνεχίζονται στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό με τη χρήση του sonar εντόπισαν αντικείμενο και με την κατάδυση του δύτη με σκάφανδρο, το αντικείμενο ανασύρεται. Πρόκειται για τη δεύτερη βαλίτσα "φέρετρο" με τη σορό της 8χρονης Elena-Natalia κόρη της Libia Buena.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Ο Μεταξάς οδηγείται για τέταρτη φορά ενώπιον του δικαστηρίου και αναφέρει στη η δικαστή ότι δεν φέρει ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση του για άλλες οκτώ ημέρες.

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Ανασύρεται τρίτη ταξιδιωτική βαλίτσα από την Κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό. Μέσα στη βαλίτσα εντοπίζουν το πτώμα της 30χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ από τις Φιλιππίνες, ενώ στο εσσωτερικό της βαλίτσας είχε πλάκες πεζοδρομίου και η σορός εντοπίστηκε με ρούχα, δεμένη και σε προχωρημένη αποσύνθεση. Η άτυχη Μαρικάρ είχε δηλωθεί ως ελλείπουσα στις 19 Δεκεμβρίου 2017. 

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Ανασύρεται από τη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο, το άψυχο σώμα της κορούλας της Μαρί Ρόουζ. Η 6χρονη Σιέρα εντοπίζεται και ανασύρεται από τη λίμνη και έτσι γράφεται ο τραγικός επίλογος της υπόθεσης.

«Έχω διαπράξει απεχθή εγκλήματα και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. Δεν μπορώ να πάρω τον χρόνο πίσω. Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση μιας μελέτης με επιστήμονες για να βρω το γιατί, για να βγουν συμπεράσματα που θα βοηθήσουν στην αποτροπή τέτοιων τραγωδιών», δήλωσε στο Δικαστήριο. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top