ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Απάντηση στις φήμες για αναβολή τους - Θα στοιχίσουν κοντά στα 4.000.000 ευρώ

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Απάντηση στις φήμες για αναβολή τους - Θα στοιχίσουν κοντά στα 4.000.000 ευρώ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία από πλευράς Υπηρεσίας Εκλογών αναφορικά με τις Βουλευτικές Εκλογές που -για την ώρα- είναι ορισμένες για την 30η Μαΐου.

Από το πρωί της Πέμπτης 15/4 κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα για αναβολή τους, κάτι που ίσως τεθεί και στη προσεχή σύσκεψη των πολιτικών Αρχηγών, ωστόσο τα δεδομένα δεν επηρεάζουν όπως πληροφορούμαστε την προεργασία.

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον προϊστάμενο εκλογών κύριο Μενέλαο Βασίλειου ο οποίος όπως μας ανέφερε διάβασε και ο ίδιος τα δημοσιεύματα, ωστόσο επίσημη απάντηση για κάτι τέτοιο (αναβολή) δεν υπάρχει και δεν έχει βεβαίως ληφθεί.

Συμπλήρωσε πως υπάρχει πρόνοια στο σύνταγμα για αναβολή εκλογικής διαδικασίας αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι όπως αυτός της πανδημίας, όμως δεν ισχύει το σενάριο οι Βουλευτικές Εκλογές να μετατεθούν τον Σεπτέμβριο του 2021.

«Με  βάση όσα προνοεί το σύνταγμα το αργότερο που μπορούν να οριστούν οι Βουλευτικές Εκλογές του 2021 είναι την 3Η Κυριακή του Αυγούστου» τα λόγια του κ. Βασιλείου που όπως υποστήριξε η Υπηρεσία δεν ενημερώθηκε για οποιαδήποτε πρόθεση αναβολή.

Συνέχισε λέγοντας πως η προετοιμασία συνεχίζεται κανονικά ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως το κονδύλι για την διεξαγωγή των εκλογών ανέρχεται στα 4.000.000 ενώ μετά από μείωση 10% που ψήφισε η Βουλή θα πέσει στα 3.600.000 ευρώ.

Από αυτό το ποσό το μεγαλύτερο μέρος πάει σε πληρωμές υπερωριών Δημόσιων υπαλλήλων καθώς και άνεργων πτυχιούχων όπως διευκρινιστικά μας ανέφερε ο κ. Βασιλείου ενώ για την ώρα υπάρχει σχεδιασμός για τη στελέχωση 1150 εκλογικών κέντρων στην Κύπρο.

Δεν αποκλείεται μάλιστα τα εκλογικά κέντρα να αυξηθούν σε αριθμό για να περιοριστεί ο οποιοσδήποτε συνωστισμός.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top