ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

«Που θα βρίσκω τόσα λεφτά για να μην βασανίζω τα παιδιά μου» – Αγανάκτηση πολύτεκνων για PCR

«Που θα βρίσκω τόσα λεφτά για να μην βασανίζω τα παιδιά μου» – Αγανάκτηση πολύτεκνων για PCR

Πολύτεκνες οικογένειες καταγγέλλουν στο Themaonline, ότι η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για αποδέσμευση επαφών κορωνοϊού από τον αυτοπεριορισμό στις 7 μέρες με μοριακό τέστ το κόστος του οποίου θα επωμίζονται οι ίδιοι είναι απαράδεκτο και φέρνουν τους ίδιους σε δύσκολη θέση απέναντι στα παιδιά τους.

Σύμφωνα με όσα μας κατήγγειλε πατέρας πέντε παιδιών σήμερα τα 2 από τα παιδιά του βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό. Για να μπορέσουν να αποδεσμευτούν στις 7 αντί στις 14 μέρες από την καραντίνα θα πρέπει ο ίδιος να πληρώσει 100 ευρώ για τα τεστ. «Τι θα γίνει αν κάθε τρεις και λίγο τα παιδιά μας είναι σε αυτοπεριορισμό; Που θα βρίσκω τόσα λεφτά για να μην τα βασανίζω με τον αυτοπεριορισμό των 14 ημερών αφού οι επιστήμονες λένε πως μπορούν να βγουν στις 7. Τα παιδιά μας εμάς είναι από άλλο Θεό και δεν μπορούν ούτε και εδώ να έχουν το πιο απλό;»

Σε μεγάλη φόρτιση ο πατέρας ανέφερε στο Themaonline ότι όσο κι αν προσπάθησε δεν πήρε απαντήσεις από κανένα ενώ από την Κυριακή μέχρι και σήμερα δεν επικοινώνησε κανείς μαζί τους για να τους ενημερώσει, «Δεν ξέρουμε καν πιο είναι το κρούσμα κι αν ήρθαν σε επαφή όντως τα παιδιά μας. Φοιτούν σε προδημοτική της επαρχίας Αμμοχώστου σε διαφορετικές τάξεις και μας είπε η δασκάλα τους απλά ότι βρέθηκε θετικό άτομο που μπαίνει και στις δύο τάξεις. Καλάν τα μωρά δεν βγαίνουν καν όλα μαζί διάλειμμα για να αποφύγουν κάτι τέτοιο αλλά έβαζαν άτομο να μπαινοβγαίνει και στις δύο τάξεις;»

Σύμφωνα με τον πατέρα σήμερα η οικογένεια του έχει χωριστεί «Η γυναίκα μου έχει παραμείνει στο σπίτι με τα δύο παιδιά κι εγώ πήρα τα άλλα τρία και πήγαμε στους γονείς της. Δεν ζούμε όλοι σε επαύλεις για να χωριζόμαστε σε δωμάτια, με προσωπικές τουαλέτες. Το πρόβλημα δεν είναι απλά να βγουν από τον αυτοπεριορισμό τα δύο μου παιδιά αλλά τα άλλα τρία που θέλουν την μητέρα τους. Τι θέλουν να κάνουμε οι αρμόδιοι;».

Σε επικοινωνία μας με τον πρόεδρο της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων, Ντίνο Ολύμπιο μας ανέφερε ότι η οργάνωση μέχρι στιγμής δεν έχει παρόμοια καταγγελία αλλά είχε άλλες λόγω των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας, «Παρόλο που η οργάνωση πολυτέκνων έχει αποστείλει επιστολές στο Υπουργείο Υγείας για τα διατάγματα της πανδημίας μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει καμία απάντηση. Γιατί κύριε Υπουργέ δεν μας έχετε απαντήσει;»

Σύμφωνα με τον κύριο Ολύμπιο τις επόμενες ημέρες μετά από τηλεδιάσκεψη με την Οργάνωση θα αποστείλουν εκ νέου επιστολή στον Υπουργό Υγείας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top