ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άντρος: Τα πράγματα έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο του Υπουργείου Υγείας

Άντρος: Τα πράγματα έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο του Υπουργείου Υγείας

Είναι προφανές «ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο του Υπουργείου Υγείας και δεν σας κρύβω ότι η ανησυχία μας είναι πάρα πολύ μεγάλη», είπε ο Γενικός Γραμματέας Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, απαντώντας σε ερώτηση για τη διαχείριση της πανδημίας, μετά την επίσκεψή του στο Λαϊκό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Χρειάζεται αυστηρή εφαρμογή των πρωτοκόλλων όπως έχω ήδη πει και το πιο σημαντικό είναι να προχωρήσουμε με πολύ πιο γοργούς ρυθμούς στο θέμα των εμβολιασμών. Η ίδια η ΕΕ ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει ένσταση να προμηθευτούμε εμβόλια και από άλλες πηγές. Διερωτώμαι λοιπόν γιατί η κυβέρνηση προχωρεί με τόσο αργούς ρυθμούς. Δεν δεχόμαστε το επιχείρημα ότι είμαστε μέσα στις πρώτες χώρες», πρόσθεσε
 
Αντιθέτως, συνέχισε ο κ. Κυπριανού, «τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι είμαστε πολύ πίσω, πιο πίσω από την Τουρκία ακόμα και να πω επίσης ότι άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως είναι  η Μάλτα, όπως είναι η Δανία έχουν καλύψει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού τους».
 
«Χρειάζεται λοιπόν να προχωρήσουμε με πολύ πιο αποφασιστικό τρόπο στα ζητήματα των εμβολιασμών και επαναλαμβάνω το δεύτερο μέτρο είναι η αυστηρή εφαρμογή των πρωτοκόλλων με την προϋπόθεση βέβαια ότι αυτά είναι σωστά. Θα πρέπει να τα τηρήσουμε όλοι και θα πρέπει ιδιαίτερα αυτή την περίοδο του Πάσχα, ναι να βρεθούμε οικογενειακά, να συναναστραφούμε οικογενειακά αλλά λαμβάνοντας όλα τα  απαραίτητα μέτρα τα οποία απαιτούνται να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο», συμπλήρωσε.
 
Λαϊκό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
 
Αναφορικά με το Λαϊκό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο κ. Κυπριανού συνεχάρη το Δίκτυο για την πρωτοβουλία να στηρίξει συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν ανάγκη για να περάσουν όσο το δυνατόν πιο καλά αυτές τις γιορτινές μέρες.

«Να συγχαρώ ιδιαίτερα τους πολλούς νεαρούς εθελοντές οι οποίοι βοηθούν στην προετοιμασία των πακέτων. Εμείς στηρίζουμε την προσπάθεια την οποία καταβάλλει το Λαϊκό Δίκτυο. Έχουμε δώσει  μια  συμβολική εισφορά από πλευράς του ΑΚΕΛ προς το Δίκτυο εκφράζοντας τις ευχαριστίες μας και τα συγχαρητήρια μας ξανά. Να πω ότι θα είναι πολύ σημαντική η βοήθεια, πλησιάζει τις 20.000 ευρώ για να δοθούν τα πακέτα σε αυτές τις οικογένειες που έχουν ανάγκη στήριξης, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό», πρόσθεσε.
 
Όπως είπε, η πολιτεία θα πρέπει να δει πως καθορίζει κοινωνική πολιτική που να στηρίζει όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες λόγω και της πανδημίας. 
 
«Η οικονομική κρίση του ΄13 είχε συσσωρεύσει πολλά προβλήματα,  η πανδημία έχει έρθει να προσθέσει σε αυτά τα προβλήματα και οι  ιδιωτικές πρωτοβουλίες όπως είναι  η πρωτοβουλία του δικτύου δεν είναι αρκετές για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.  Χρειάζεται το κράτος να δείξει πολύ περισσότερη ευαισθησία στα προβλήματα των συνανθρώπων μας», συμπλήρωσε και απηύθυνε έκκληση σε όλους, «να εφαρμόσουμε με αυστηρότητα τα πρωτόκολλα, είναι ένας από τους τρόπους για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της πανδημίας και βέβαια το πιο σημαντικό είναι επιτέλους η κυβέρνηση να προχωρήσει με πολύ πιο αποφασιστικό τρόπο προς την κατεύθυνση των εμβολιασμών».
 
«Έχουμε αργοπορήσει πάρα πολύ , άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι πολύ πιο μπροστά από εμάς και εφόσον όλοι οι επιστήμονες λένε ότι οι εμβολιασμοί είναι η μέθοδος αντιμετώπισης των προβλημάτων, επιτέλους το κράτος ας κινηθεί αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση. Σας συγχαίρω λοιπόν για ακόμα μια φορά, εύχομαι η βοήθειά σας να συμβάλει έτσι ώστε όλες οι  οικογένειες να περάσουν αυτές τις γιορτινές μέρες με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο», κατέληξε ο κ. Κυπριανού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top