ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαφωνία ΠΑΣΙΚΑ για προσκόμιση πιστοποιητικών ελέγχου και εμβολιασμών

Διαφωνία ΠΑΣΙΚΑ για προσκόμιση πιστοποιητικών ελέγχου και εμβολιασμών

Την άρση των προνοιών για προσκόμιση αρνητικών τεστ κορωνοϊού και εμβολιασμών στην μετά του lockdown εποχή ζητά ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), κάνοντας λόγο για έντονες μεγάλες αντιδράσεις μεταξύ των επιχειρηματιών του κλάδου.

«Οι αντιδράσεις είναι ήδη μεγάλες και η πλειοψηφία των επιχειρηματιών πνέει τα μένεα κατά της απόφασης αυτής», αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΣΙΚΑ που υπογράψει ο ΓΓ του συνδέσμου, Φάνος Λεβέντης και προσθέτει: «Αναμένουμε ότι θα αρθούν οι συγκεκριμένες πρόνοιες προς αποφυγήν κοινωνικής αναταραχής . Την οικονομική πτυχή και άλλα θα τα δούμε πολύ σύντομα με τον αρμόδιο Υπουργό».
 
Όπως αναφέρεται, «από τη στιγμή που ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, το εμβολιαστικό πρόγραμμα «σπεύδει βραδέως» και ό επιδιωκόμενος στόχος και αισιόδοξος θα είναι ο εμβολιασμός του  65-70% του πληθυσμού, κάτι που και οι ίδιοι λένε ότι θα αργήσει πολύ και υπάρχουν πολλές  ηλικίες που η σειρά τους αργεί , πως νομιμοποιείται το κράτος να θέτει μια  τόσο  προκλητικά παράδοξη και πολύ πιθανόν παράνομη απαίτηση  διαχωρίζοντας και προκαλώντας διακρίσεις ανάμεσα στους πολίτες αυτής της  χώρας»;
 
Σημειώνει ακόμη ότι «ήδη έχουμε και την διάκριση ανάμεσα σε πολίτες της χώρας και επισκεπτών από άλλες χώρες που απολαμβάνουν την εξυπηρέτηση από κέντρα αναψυχής εντός ξενοδοχειακών μονάδων και πολύ πιθανόν να εξυπηρετούνται και μόνιμοι κάτοικοι».
 
«Από την πρώτη στιγμή της εξαγγελίας αυτής, ο ΠΑΣΙΚΑ δημόσια  την απέρριψε με τον πιο έντονο τρόπο, παραθέτοντας σωρεία επιχειρημάτων», αναφέρει ο ΠΑΣΙΚΑ και προσθέτει ότι πέραν του ότι δεν είναι δουλειά τους αυτή, οι πρόνοιες αυτές έρχονται «και σε σύγκρουση με άλλες νομοθεσίες  που είτε δε μας νομιμοποιούν να τους ασκούμε αλλά και άλλες που να μην υποχρεώνουν τους πολίτες να το κάνουν».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top