ΚΥΠΡΟΣ

Έτσι θα γίνεται ο έλεγχος για Coronapass – Ποιος έχει την ευθύνη - BINTEO

Έτσι θα γίνεται ο έλεγχος για Coronapass – Ποιος έχει την ευθύνη - BINTEO

H Αστυνομία θα έχει την ευθύνη για τους ελέγχους που θα γίνονται στους πολίτες, για το αν κατέχουν Coronapass.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας στην Κρατική Τηλεόραση, ο ιδιοκτήτης του υποστατικού δεν θα έχει την ευθύνη για τους πελάτες που δεν θα έχουν μαζί τους Coronapass.

Δείτε όσα είπε:

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας κατά τις ημερομηνίες αυτές ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 11 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επόμενης μέρας εξαιρουμένων των ακόλουθων περιπτώσεων: μετάβαση από και προς τους χώρους εργασίας, καθώς και για σκοπούς εργασίας με τη χρήση του Εντύπου Βεβαίωσης Κυκλοφορίας Εργαζομένου, μετάβαση σε ιατρικό κέντρο ή νοσηλευτήριο ή φαρμακείο ή κτηνίατρο για επείγοντα ιατρικά περιστατικά. Εξάλλου καταργείται το μέτρο για αποστολή γραπτού μηνύματος στο 8998 για μετακίνηση.

-Οι προϋποθέσεις για Coronapass είναι:

- Αρνητικό Ctest (pcr /rapid) ισχύς  εντός 72 ωρών

- Εμβολιασμός τουλάχιστον με μια δόση και ολοκλήρωση διαστήματος τουλάχιστον 3 εβδομάδων μετά τον εμβολιασμό

- Το άτομο έχει νοσήσει από την ασθένεια τους τελευταίους 6 μήνες.
 

-Που είναι απαραίτητο σύμφωνα με τα νέα μέτρα

 -Ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε θρησκευτικούς χώρους τελούνται με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass

-Από 17 Μαΐου 2021, επιτρέπεται η διεξαγωγή γευμάτων / δείπνων ΜΟΝΟ σε εξωτερικούς χώρους, καθήμενοι και μέχρι 200 άτομα, με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass

- Επιτρέπονται οι θρησκευτικές τελετές (γάμοι, βαπτίσεις, κηδείες) με μέγιστο αριθμό τα 10 πρόσωπα μέχρι τη 16η Μαΐου 2021. Από 17η Μαΐου 2021 ανώτατος αριθμός 200 άτομα, νοουμένου ότι θα πληρείται εντός του χώρου λατρείας η πληρότητα του 30%, με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass.

-  Επιτρέπεται η λειτουργία όλων των εξωτερικών χώρων εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία και χώρoι εστίασης εντός εμπορικών κέντρων, κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κλπ), στη βάση του ισχύοντος πρωτοκόλλου. Οι θαμώνες θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους Coronapass.  Από 1η Ιουνίου 2021 επιτρέπεται η λειτουργία και των εσωτερικών χώρων στους χώρους εστίασης.

-Επιτρέπεται η λειτουργία υπαίθριων και κλειστών θεάτρων, αμφιθεάτρων, κινηματογράφων, και αιθουσών θεαμάτων (α) με μέγιστο αριθμό τα 50 άτομα μέχρι την 17η Μαΐου 2021, με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass.

-Επιτρέπεται η λειτουργία κλειστών εμπορικών κέντρων, με απαραίτητη προϋπόθεση την προσκόμιση Coronapass.

-Επιτρέπεται η λειτουργία του υπόλοιπου λιανικού εμπορίου, περιλαμβανομένων υπερκαταστημάτων και πολυκαταστημάτων καθώς και τα μεγάλων καταστημάτων με τήρηση του μέτρου 1 άτομο προς 10 τ.μ. ωφέλιμου χώρου, με την προσκόμιση Coronapass μόνο στα μεγάλα υπερκαταστήματα και πολυκαταστήματα.

-Επιτρέπεται η λειτουργία γυμναστηρίων, σχολών χορού και σχολών άλλων αθλημάτων, όπως αυτά ίσχυαν μέχρι 30 Απρίλιου 2021 με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass σε όσους γυμνάζονται σε κλειστούς χώρους. 

-Ξενοδοχεία: Επιτρέπεται η διαμονή σε ξενοδοχεία από 10 Μάϊου 2021 με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top