ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Το Coronapass ξεκλειδώνει και διχάζει - Χαλαρώσεις με άρωμα έντονων αντιδράσεων

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Το Coronapass ξεκλειδώνει και διχάζει - Χαλαρώσεις με άρωμα έντονων αντιδράσεων

Η ανακοίνωση που αφορα το ξεκλείδωμα της Κύπρου και την επερχόμενη αποκλιμάκωση των μέτρων φαίνεται να έχει προκαλέσει ανάμεικτα συναισθήματα και αντιδράσεις στις τάξεις των Κυπρίων. 

Η μία οπτική γωνία των πραγμάτων καταδεικνύει πως η εισαγωγή του Coronapass στη ζωή μας θα επιφέρει αλυσιδωτές χαλαρώσεις οι οποίες μάλιστα -σε διάστημα τριών φάσεων από τις 10 Μαίου μέχρι την 1η Ιουνίου- και αν όλα κυλήσουν ομαλά θα φέρουν μια πραγματικότητα που ενδεχομένως να αγγίζει τη ζωή μας προ πανδημίας.

Το μεγάλο άνοιγμα των χώρων εστίασης (ταβέρνες, καφετέριες, εστιατόρια, σνακ-μπαρ, σύλλογοι κτλ), η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων με χρήση των εσωτερικών χώρων τους, η τέλεση εκκλησιασμών παρουσία πιστών και σε εσωτερικούς χώρους, η επιστροφή των δεξιώσεων και πάρτυ (που αφορούν γάμους και βαπτίσεις), τα εμπορικά κέντρα αλλά και το ξεκλείδωμα του λιανικού εμπορίου (να αναφέρουμε και το άνοιγμα των ξενοδοχειακών μονάδων και για Κύπριους) καλύπτουν αυτόματα ένα τεράστιο φάσμα, τόσο της οικονομίας όσο και της καθημερινότητας. 

Στην αντίπερα όχθη όμως, μεγάλη είναι η μερίδα του κόσμου (και όχι μονο πολιτών) που έχουν εκφράσει έντονες αντιδράσεις και αντίθεση με τη θέσπιση του Coronapass. Αξίζει επιγραμματικά ν'αναφέρουμε τη δημόσια τοποθέτηση του Προέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Χρίστου Κληρίδη, που χαρακτήρισε το μέτρο του πιστοποιητικού αντισυγματικό.

Οι εργοδοτικές Οργανώσεις ζητούν διευκρινίσεις ως προς τον τρόπο λειτουργίας του ενώ την ίδια στιγμή η Επίτροπος Προσωπικών Δεδομένων τηρεί στάση αναμονής πριν την τοποθέτηση της αφού επιθυμεί να γνωρίζει τον τρόπο εφαρμογής του. Εκτός από απλούς πολίτες αντιδράσεις υπήρξαν και από τους ιδιοκτήτες χώρων εστίασης που θεωρούν μετά την ταλαιπωρία και τη ζημιά που έχουν υποστεί το νέο μέτρο σαν βραχνά. 

Μάλιστα μέλη της επιστημονικής ομάδας δήλωσαν ανοιχτά πως δε συμμετείχαν και δεν ερωτήθηκαν για τη συγκεκριμένη απόφαση επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας πως πρόκειται για Κυβερνητική απόφαση με τον υπουργό Υγείας σε ερώτηση για... αντισυγματικότητα να παραπέμπει στα δικαστήρια. 

Καλώς ή κακώς δίνεται η ευκαιρία μέσω του πιστοποιητικού να επιστρέψουμε -στο βαθμό του δυνατού- στην κανονικότητα ενώ την ίδια στιγμή δίνεται η δυνατότητα και σε όσους -για οποιοδήποτε λόγο δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν- την εναλλακτική του συχνού εργαστηριακού ελέγχου για να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. 

Το σίγουρο είναι πως μέχρι να γίνουν γνωστές οι πρόνοιες, ο τρόπος λειτουργίας καθώς και το καθεστώς των ελέγχων η συζήτηση γύρω από το συγκεκριμένο θέμα θα είναι πολύ μεγάλη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top