ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ- ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Παράπονα από την τ/κ πλευρά για τα εμβόλια από την ΕΕ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ- ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Παράπονα από την τ/κ πλευρά για τα εμβόλια από την ΕΕ

Με το «υπουργείο υγείας» παρακολουθούν το θέμα της παράδοσης των εμβολίων από την ΕΕ, ώστε να πάρουν το μερίδιο της τ/κ πλευράς δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

 
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, αναφερόμενος στο θέμα των εμβολίων χθες ο κ. Τατάρ, στις δηλώσεις του μετά την ενημέρωση της «βουλής», πρόσθεσε ότι με τις 6.000 δόσεις που παρέλαβαν χθες, τα εμβόλια που δόθηκαν προς την τ/κ πλευρά ανήλθαν στις 30.000, από τις πέραν των 400.000 που έστειλε η ΕΕ στην Κύπρο.
 
«Αυτό δεν είναι καν 6%. Επομένως, βλέπουμε ότι ακόμα γίνονται αδικίες προς τον τουρκοκυπριακό λαό. Το μοιραζόμαστε αυτό σε κάθε ευκαιρία με τους αξιωματούχους της ΕΕ. Κάποιοι έκαναν σχόλια πάνω σε αυτό το θέμα. Υπάρχει ανικανότητα, ιδού αυτό είναι, είπαν. Δεν υπάρχει ανικανότητα. Υπάρχουν αδικίες. Και πρέπει να ερωτηθεί η ΕΕ γι’ αυτές τις αδικίες».
 
Σύμφωνα με την Κίπρις ποστασί, ο Τζενκ Σοϊντάν, τ/κ επικεφαλής της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, είπε ότι απαιτούν τα εμβόλια που δικαιούνται οι Τουρκοκύπριοι από τις αρχές και ζητήθηκαν αρκετά εμβόλια από την ΕΕ. Αναφέροντας ότι έχουν ληφθεί 10.350 εμβόλια Pfizer-BioNTech, ο κ. Σοϊντάν είπε πως ελήφθησαν συνολικά 30.050 εμβόλια από την ΕΕ και ότι ζητούσαν το εμβόλιο Pfizer κάθε φορά, αλλά αυτά δεν παραλαμβάνονταν τακτικά.
 
Σε δηλώσεις του σήμερα μετά την εκδήλωση της τ/κ πλατφόρμας οικονομικών οργανώσεων στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου το πρωί, ο πρόεδρος της ένωσης τ/κ εργολάβων, Τζιαφέρ Γκιούρτζιαφέρ ανέφερε ότι το επόμενο βήμα που θα κάνουν για το θέμα των εμβολίων είναι ίσως στις Βρυξέλλες.
 
Η διαμαρτυρία στο οδόφραγμα, πρόσθεσε, ήταν το πρώτο βήμα και ίσως αυτή την αντίδραση την μεταφέρουν και στις Βρυξέλλες. Το 25% των εμβολίων που δίδονται στην Κύπρο, πρέπει να δοθούν στους Τ/κ. «Το δικαίωμά μας παραβιάζεται σαφώς». Οι Ε/κ, πρόσθεσε, παίρνουν τα εμβόλια τα χρησιμοποιούν και μετά, λένε, θα δώσουν και στους Τ/κ.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top