ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στεφάνου: Οι τουρκικές απειλές και οι εξελίξεις στην Αμμόχωστο πρέπει να προβληματίσουν

Στεφάνου: Οι τουρκικές απειλές και οι εξελίξεις στην Αμμόχωστο πρέπει να προβληματίσουν

Οι τουρκικές προκλήσεις και απειλές, οι εξελίξεις στην Αμμόχωστο πρέπει σοβαρά να προβληματίσουν όλους και προπαντός τον Πρόεδρο Αναστασιάδη που χειρίζεται το Κυπριακό, ανέφερε τη Δευτέρα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου παρατηρώντας ότι είναι δεδομένη η τουρκική στάση και η απαράδεκτη προκλητική συμπεριφορά της και προσθέτοντας ότι το θέμα είναι εμείς τι πρέπει να κάνουμε και πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας οι οποίες μας φέρνουν πιο κοντά στην οριστική διχοτόμηση.

 
«Πρέπει επιτέλους να βγούμε από τη γωνιά, να κάνουμε ουσιαστικές κινήσεις. Είναι αναγκαίο να απευθυνόμαστε με επιστολές στα Ηνωμένα Έθνη και στον διεθνή παράγοντα. Αυτές οι προσπάθειες, που πρέπει να ενταθούν μάλιστα, είναι απαραίτητες», συνέχισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μιλώντας στο μνημόσυνο των τεσσάρων ηρώων του Άη Γιάννη.
 
Διατύπωσε ακολούθως τη θέση ότι επιβάλλεται να βγούμε μπροστά με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες οι οποίες θα δημιουργούν δυναμική για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. 
 
Ανέφερε επίσης ότι το ΑΚΕΛ απευθύνθηκε στον κ. Αναστασιάδη πολύ πριν την άτυπη διάσκεψη της Γενεύης και κατέθεσε πρόταση για το τι πιστεύει ότι πρέπει να γίνει για να επαναρχίσουν ουσιαστικές συνομιλίες.
 
«Για το πώς και από πού να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις. Για το πώς μπορούμε να μετατρέψουμε το φυσικό αέριο σε παράγοντα δημιουργίας δυναμικής για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.  Και αν ακόμα δεν λειτουργήσει αυτή η πρόταση να μην φέρει ευθύνη η δική μας πλευρά για τυχόν αδιέξοδο. Ασφαλώς δεν ισχυριζόμαστε ότι η πρόταση μας θα αποδώσει αποτελέσματα. Είναι όμως πιστεύουμε σωστή, αφού ανταποκρίνεται σ’ αυτό που ζητά ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ σε Εκθέσεις του», συνέχισε.
 
 Ο κ. Στεφάνου είπε ακόμα πως συμβαίνει το αντιφατικό με τους κυβερνώντες να παρελαύνουν στα μέσα ενημέρωσης διερωτώμενοι «μα γιατί διαμαρτύρεται η αντιπολίτευση; Μα τι άλλο θέλουν να κάνουμε;» και όταν το ΑΚΕΛ τους εισηγείται τι άλλο μπορούν να κάνουν αδιαφορούν για τις εισηγήσεις του.
 
Αναφερόμενος στα γεγονότα ΄του Ιούλη του 1974 είπε πως από την Ιστορία πρέπει να αντλούμε συμπεράσματα, ανέφερε ότι το 1974 το ΑΚΕΛ προειδοποιούσε αλλά το απαξίωναν, το λοιδορούσαν, το έστησαν στο απόσπασμα μόλις άρπαξαν τα όπλα, οι προειδοποιήσεις του επαληθεύτηκαν.
 
Πρόσθεσε πως και σήμερα το ΑΚΕΛ επιμένει να προειδοποιεί για τα δεινά που θα φορτωθεί ο κυπριακός λαός αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι είμαστε στο παρά ένα της οριστικής διχοτόμησης αλλά με πρωτοβουλίες, με ρεαλισμό και προσήλωση σε αρχές μπορούμε να πετύχουμε επανέναρξη των συνομιλιών με στόχο τη λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας που θα απελευθερώνει και θα επανενώνει τον τόπο και τον λαό μας, θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες στον τόπο μας, θα καθιστά το λαό μας, πραγματικό αφέντη στην Κύπρο μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top