ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπέρ του SafePass τα κέντρα διασκέδασης - «Ίσως το μοναδικό εργαλείο που διαθέτουμε»

Υπέρ του SafePass τα κέντρα διασκέδασης - «Ίσως το μοναδικό εργαλείο που διαθέτουμε»

Το safe pass «αποτελεί ίσως το μοναδικό εργαλείο που διαθέτουμε ως πολιτεία και κοινωνία για την διαφύλαξη της υγειονομικής μας ασφάλειας, όταν μεγάλος αριθμός ατόμων μαζεύονται και συγχρωτίζονται σε εσωτερικούς κυρίως χώρους αλλά και εξωτερικούς αφού διασφαλίζει στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό περιβάλλον ελεύθερο από COVID – 16 στους συναθροιζόμενους» αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση τρεις ομοσπονδίες και σύνδεσμοι, που ανήκουν στην Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (OEB).

 
Πρόκειται για την Ομοσπονδία Συνδέσμων Κέντρων Αναψυχής, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Κέντρων Διασκέδασης και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Επαγγελματιών Εκδηλώσεων. Στην κοινή τους ανακοίνωση εκφράζουν την υποστήριξή τους «στην χρησιμότητα και χρήση του safe pass για την ομαλή διεξαγωγή των επιχειρήσεων μας, την διασφάλιση της υγείας των πελατών και του προσωπικού μας και την συνέχιση της παραγωγικής κανονικότητας».
 
Αναφέρουν ότι «τα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης, οι δισκοθήκες και οι αίθουσες δεξιώσεων έχουν τη δυνατότητα ελέγχου του safe pass των θαμώνων τους αφού στη συντριπτική τους πλειοψηφία εργοδοτούν ήδη λειτουργούς υγείας και ασφαλείας».
 
Ωστόσο, οι τρεις ομοσπονδίες και σύνδεσμοι σημειώνουν ότι «τα κέντρα εστίασης, αδυνατούν να προβαίνουν στους σχετικούς ελέγχους, καθώς δεν διαθέτουν κατάλληλο προσωπικό και λόγω της γενικής έλλειψης προσωπικού που παρατηρείται και δεν μπορούν να διαθέσουν άτομο από το προσωπικό τους για τη συγκεκριμένη εργασία ιδιαίτερα σε ημέρες και ώρες αιχμής».
 
«Ως εκ τούτου έχουμε την άποψη ότι η ευθύνη για κατοχή safe pass στους χώρους εστίασης θα πρέπει να βαραίνει τους ίδιους τους πελάτες και όχι τους υπεύθυνους των επιχειρήσεων και η πολιτεία θα πρέπει να έχει την ευθύνη για την εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων» αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση.
 
Προσθέτουν ότι «η κοινωνία και οικονομία και ο τόπος μας ούτε επιθυμεί ούτε αντέχει οποιαδήποτε πισωγυρίσματα που θα αποτελέσουν την χαριστική βολή για όλους μας και για τα πάντα».
 
Καταλήγοντας, τα τέσσερα μέλη της ΟΕΒ, εκτιμούν, ότι τα μέτρα πάταξης της εξάπλωσης του κορωνοϊού «πρέπει να είναι στοχευμένα και όχι οριζόντια» προς την κατεύθυνση εξάλειψης κάθε μορφής παράβασης της νομοθεσίας που αφορά τόσο στην λειτουργία των κέντρων όσο και στην εφαρμογή των Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top