ΕΛΛΑΔΑ

Πέτρος Φιλιππίδης: Τα πρώτα λόγια του ηθοποιού μέσα από τη φυλακή – Τα κλάματα και το «θα πεθάνουμε μαζί»

Πέτρος Φιλιππίδης: Τα πρώτα λόγια του ηθοποιού μέσα από τη φυλακή – Τα κλάματα και το «θα πεθάνουμε μαζί»

Στις φυλακές Τρίπολης βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης ο Πέτρος Φιλιππίδης, όπως αποφάσισαν ανακρίτρια και εισαγγελέας, οι οποίες τον έκριναν ύποπτο τέλεσης νέων αδικημάτων.

Ο γνωστός από κωμικούς ρόλους ηθοποιός και σκηνοθέτης αξιολογήθηκε από τις δικαστικές αρχές ως άνθρωπος που επί σειρά ετών επέδειξε δράση από τη θέση του ισχυρού, σύμφωνα με όσα φέρεται να καταγράφονται στο ένταλμα προσωρινής κράτησης που εκδόθηκε χθες και εκτελέστηκε σήμερα.

Οι δικαστικοί λειτουργοί φαίνεται, μεταξύ άλλων, να επικαλούνται για την απόφασή τους την «μακρά περίοδο δράσης» του κατηγορούμενου, η οποία καταγράφεται από το 2008 έως και το 2014, διάστημα που αφορά τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του και οδήγησαν στην απαγγελία κατηγορίας από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο που ερεύνησε την υπόθεση.

Ο γνωστός καλλιτέχνης, σύμφωνα με την κρίση της Δικαιοσύνης, κατά το επίμαχο διάστημα φέρεται εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη – θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, να προχωρούσε στις πράξεις αυτές σε βάρος των θυμάτων του, γεγονός που καταγράφηκε ως ιδιαίτερα επιβαρυντικό για την κατάληξη της χθεσινής διαδικασίας.

Μάλιστα, φαίνεται να κρίθηκε ως επιβαρυντικό στοιχείο η καταγγελλόμενη «ιδιαίτερη σκληρότητα» που επέδειξε στα θύματα κατά την διάρκεια της τέλεσης των πράξεων που τον έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης, καθώς και οι τρεις γυναίκες κατέθεσαν σε βάρος του ότι αν και αντιστάθηκαν, εκείνος δεν κάμφθηκε συνεχίζοντας την επίθεση εναντίον τους.

Οι δικαστικοί λειτουργοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως, εφόσον ο καλλιτέχνης επανέλθει στις επαγγελματικές του δραστηριότητες, είναι πιθανό να επαναλάβει αντίστοιχα αδικήματα, εξ ου και τον έκριναν προφυλακιστέο.Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση στις φυλακές
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, κάτι που φάνηκε και στη ΓΑΔΑ αλλά και στις πρώτες του ώρες στη φυλακή.

Όπως μετέφεραν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που ήρθαν σε επαφή μαζί του, δεν θέλει να μιλήσει με κάποιον, ενώ, όταν τον ρώτησαν αν είναι καλά, ο κατηγορούμενος ηθοποιός φέρεται να απάντησε:

«Δεν είμαι καλά. Δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω στη φυλακή».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για τις επόμενες 5-7 ημέρες θα μείνει σε καραντίνα σε ειδικό θάλαμο και μετά θα μεταφερθεί κατά πάσα πιθανότητα στον τρίτο θάλαμο των φυλακών, όπου βρίσκεται ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο ιερέας που είχε βιάσει μια 12χρονη, ο καθηγητής μουσικής και ο «δράκος» του Αμαρουσίου.Κλάματα στο άκουσμα της απόφασης
Υπενθυμίζεται πως ο Πέτρος Φιλιππίδης μετέβη στα δικαστήρια της Ευελπίδων από νωρίς το πρωί της Τρίτης για να απολογηθεί στην 15η τακτική ανακρίτρια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dikastikoreportaz.gr, ο προφυλακισμένος – πλέον- ηθοποιός συνοδευόταν από τη σύζυγό του και τον γιο του, ενώ η είδηση της απολογίας του δεν έγινε αντιληπτή από τους εκπροσώπους του Τύπου, μέχρι τη στιγμή που ανακοινώθηκε η απόφαση να κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, ο Φιλιππίδης με έγγραφο υπόμνημα, αρνήθηκε τις κατηγορίες και όλα όσα του προσάπτουν οι καταγγέλλουσες, ισχυριζόμενος ότι οι κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας τους.

Η απολογία που ξεκίνησε λίγο μετά τις 7:30 το πρωί ολοκληρώθηκε περίπου στις 13:30 το μεσημέρι. Με αρκετή καθυστέρηση, λόγω φόρτου εργασίας της εισαγγελέως γνωμοδοτήσεων (κυρίας Χριστιάνας Φραγκιά) λίγο μετά τις 17.00 εισήλθε στο γραφείο της εισαγγελικής λειτουργού και μετά από διάσκεψη μίας ώρας μεταξύ της κυρίας ανακρίτριας και της κυρίας εισαγγελέως, αποφασίστηκε η προφυλάκισή του.

Έκριναν ομόφωνα, ότι ο Φιλιππίδης είναι αφενός ύποπτος φυγής και αφετέρου διάπραξης νέων παρόμοιων αδικημάτων, καθώς από το υλικό της δικογραφίας, τις μαρτυρίες αλλά και υποθέσεις οι οποίες έχουν πλέον παραγραφεί, προέκυψε ότι χρησιμοποιούσε το «όνομά» του στον καλλιτεχνικό χώρο προκειμένου να ικανοποιεί τις σεξοαυλικές του ορέξεις, ενώ σε περιπτώσεις που τα φερόμενα θύματά του αρνούνταν να τον ικανοποιήσουν, ακολουθούσε εκδικητική πολιτική αποκλείοντάς τις από δουλειές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το dikastikoreportaz.gr, στο άκουσμα της προφυλάκισης, ο Φιλιππίδης ξέσπασε σε κλάμματα φωνάζοντας «γιατί μου το κάνετε αυτό; Τι έφταιξα; Τι σας έχω κάνει;».

Μάλιστα, αναφέρεται ότι η σύζυγός του ξέσπασε και εκείνη σε λυγμούς και φώναζε «μέχρι τέλους μαζί. Θα πεθάνουμε μαζί».

Πηγή: In.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top