ΠΑΡΑ-THEMA

Αποφασίζουν για μέτρα... χωρίς να τα τηρούν - Δίπλα-δίπλα κολλημένοι στο Υπουργικό -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αποφασίζουν για μέτρα... χωρίς να τα τηρούν - Δίπλα-δίπλα κολλημένοι στο Υπουργικό -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αίσθηση προκάλεσαν οι πρώτες φωτογραφίες από τη σημερινή (Δευτέρα 23/8) συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου. 

Το Υπουργικό, που βρίσκεται σε εξέλιξη (ξεκίνησε στις 10κ30 με αρκετά βαριά ατζέντα) διεξάγεται σήμερα στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος. Όπως φαίνεται από τις πρώτες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών εντύπωση προκαλούν οι... αποστάσεις μεταξύ των παρευρισκομένων. 

Αποτελεί τουλάχιστον σχήμα οξύμωρο από τη στιγμή που ένα από τα σοβαρότερα -εάν όχι το σοβαρότερο- ζητήματα που απασχολούν την Κύπρο αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη είναι τα θέματα που άπτονται της πανδημίας, ενώ στην ατζέντα βρίσκεται το θέμα της επιστροφής των φοιτητών με φυσική παρουσία στα δημόσια πανεπιστήμια, η εικόνα ξενίζει.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για άτομα που έχουν εμβολιαστεί, ενώ δείχνουν άπαντες να φέρουν προστατευτικές μάσκες, οι αποστάσεις μεταξύ των μελών του Υπουργικού αλλά και όλων των παρευρισκομένων είναι επί της ουσίας μηδαμινές. Ευρισκόμενοι σε κλειστό εσωτερικό χώρο -παρά το ανοιχτό παράθυρο- πρόκειται για εικόνα που προκαλεί ερωτηματικά ιδιαίτερα από τη στιγμή που γίνονται συνεχώς συστάσεις αλλά και εντατικοί έλεγχοι με σκοπό να τηρούνται τα βασικά -και όχι μόνο- μέτρα αυτοπροστασίας και αποστασιοποίησης. 

Το αναφέρουμε ως παράδειγμα μίας σειράς γεγονότων αφού εννοείται πως οι εικόνες προέρχονται από τους ανθρώπους που κυβερνούν τη χώρα και οφείλουν να αποτελούν πρότυπο συμπεριφοράς. Δεν είναι μάλιστα μακρινές οι εικόνες του Προέδρου της Δημοκρατίας που παρέστη σε εκδήλωση στην Πάφο χωρίς μάσκα, με τα παραδείγματα να αφθονούν. 

Άλλωστε όπως είχε ειπωθεί από τα χείλη του Ιούλιου Καίσαρα «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top