ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γροθιά στο στομάχι: Άστεγη ζει ανάμεσα σε σωρούς απο σκουπίδια σε εμπορικό κέντρο - Φωτογραφία

Γροθιά στο στομάχι: Άστεγη ζει ανάμεσα σε σωρούς απο σκουπίδια σε εμπορικό κέντρο  - Φωτογραφία

Μόνο ντρόπη μπορεί να νιώσει ο κάθε ένας απο εμάς, βλέποντας έναν άνθρωπο να ζει σε απάνθρωπες συνθήκες. 

Ένας συνάνθρωπος μας ο οποίος ζει ανάμεσα σε σωρούς απο σκουπίδια και κοιμάται σε ένα παλιό στρώμα κρεβατιού.

Μια ανάρτηση που έγινε στη σελίδα "Φωνή της Πάφου" και έχει δημιουργήσει πολλά ερωτήματα, πέρα απο συναισθήματα ντροπής για τη μη στήριξη απο αρμόδιους φορείς συνάνθρώπων μας που βιώνουν προβλήματα οικονομικά.

 

Συγκεκριμένα η ανάρτηση έγραφε:

Με μια εικόνα – γροθιά στο στομάχι, που καταδεικνύει το μέγεθος της φτώχειας και της κοινωνικής δυστυχίας στην επαρχία μας, έρχονται αντιμέτωποι το τελευταίο διάστημα κάτοικοι και περαστικοί από την παραδοσιακή αγορά και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή της εκκλησίας Αγίου Κενδέα. Ανάμεσα σε σωρούς από σκουπίδια και μπάζα στον υπό ανάπλαση χώρο στάθμευσης μία γυναίκα μέσης ηλικίας βρίσκει συχνά - πυκνά καταφύγιο και κοιμάται σε παλιό στρώμα κρεβατιού, στρώνοντάς το μάλιστα με κουβέρτα, το οποίο περίοικοι θέλοντας να το ξεφορτωθούν βρήκαν την εύκολη λύση να το πετάξουν στο πεζοδρόμιο, αντί στον ενδεδειγμένο χώρο. Μάλιστα, στο σημείο αυτό και σε απόσταση αναπνοής από την εν λόγω γυναίκα σταθμεύουν τα οχήματά τους ουκ ολίγοι πολίτες, προκειμένου να μεταβούν στο εμπορικό κέντρο.

Το εν λόγω άτομο, πέραν των αδιάκριτων βλεμμάτων περαστικών και κατοίκων, έχει να αντιμετωπίσει και ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφηκαν τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πρόκειται για εικόνες ντροπής και εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στην Πάφο που αλλάζει και αναπτύσσεται, την Πάφο των δήθεν και καθωσπρέπει. Φαίνεται τελικά ότι τα έργα βιτρίνας και οι όποιες προοπτικές ανάπτυξης διαφαίνονται στον ορίζοντα δεν μπορούν από μόνα τους να συμβάλουν στην πραγματική πρόοδο της πόλης, από την στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι που ζουν στο περιθώριο και υπό άθλιες συνθήκες, χωρίς ούτε τα βασικά.

Οι περίοικοι καλούν τους αρμόδιους να παρέμβουν προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσο πρόκειται για άστεγο άτομο ή εάν συμβαίνει κάτι άλλο και το άτομο αυτό χρήζει οποιασδήποτε ψυχολογικής ή άλλης στήριξης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top