ΔΙΕΘΝΗ

Στα ίδια υψηλά επίπεδα τα κρούσματα Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο, πάνω από 8.000 οι νοσηλευόμενοι

Στα ίδια υψηλά επίπεδα τα κρούσματα Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο, πάνω από 8.000 οι νοσηλευόμενοι

Ακόμα 37.622 κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο το τελευταίο 24ωρο, ελαφρώς μειωμένα σε σχέση με χθες.


Οι θάνατοι που επιβεβαιώθηκαν ανήλθαν σε 147, ενώ οι νοσηλευόμενοι φορείς κορωνοϊού ξεπέρασαν τις οκτώ χιλιάδες για μόλις δεύτερη φορά από τα μέσα Μαρτίου, φτάνοντας τους 8.098.

Σύμφωνα εξάλλου με την εβδομαδιαία ανάλυση από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS), που βασίζεται σε δεκάδες χιλιάδες δειγματοληπτικούς ελέγχους, η διασπορά του ιού έμεινε στα ίδια επίπεδα το τελευταίο επταήμερο στην Αγγλία.

Συγκεκριμένα υπολογίζεται ότι υπήρχε ένας φορέας ανά 70 κατοίκους στην κοινότητα (εκτός δομών υγείας) στην Αγγλία, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυξήσεις καταγράφηκαν στην αντίστοιχη αναλογία σε Ουαλία (ένας φορέας ανά 65 κατοίκους) και συν Σκωτία (ένας στους 45). Ένας στους 60 κατοίκους ήταν φορέας στη Βόρεια Ιρλανδία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ONS, το μεγαλύτερο ποσοστό φορέων ανά ηλικιακή κατηγορία εντοπίζεται στους 11-24 ετών.

Σταθερή εικόνα προκύπτει και από την εκτίμηση της επιστημονικής επιτροπής SAGE για την τιμή R του ρυθμού αναπαραγωγής του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, που αυτή την εβδομάδα παρέμεινε στο 0,9-1,1.

Πλήρως εμβολιασμένοι είναι 43,8 εκ. ενήλικοι πολίτες, ποσοστό 80,6% αυτών. 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top