ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: «Έχουμε το ΓΕΣΥ, που είναι ευλογία για τον τόπο μας, όμως αυτή την ευλογία πρέπει να την προσέξουμε»

Αβέρωφ: «Έχουμε το ΓΕΣΥ, που είναι ευλογία για τον τόπο μας, όμως αυτή την ευλογία πρέπει να την προσέξουμε»

Τη Λεμεσό επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, όπου είχε την ευκαιρία να μεταβεί στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, στο ιδιωτικό σχολείο Foleys αλλά και να παραβρεθεί στο TechIsland Summit. Υποδεχόμενος τον κ. Νεοφύτου στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, ο καθηγητής ιατρός κ. Ζάμπογλου τόνισε τα εξής:  

«Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού για την επίσκεψη. Μιλήσαμε, αναλύσαμε τα προβλήματα που ταλανίζουν τους ασθενείς μας. Διαπίστωσα ενδιαφέρον για να προωθηθούν και να λυθούν τα προβλήματά μας και ευχαριστώ εκ των προτέρων κύριε Πρόεδρε, ευελπιστώντας ότι θα προχωρήσουν και θα λύσουμε προβλήματα και θα βοηθηθούν ακόμη περισσότερο οι ασθενείς μας»

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους ο καθηγητής για το αν υφίσταται το πρόβλημα των παραπομπών, απάντησε

«Όχι δεν υφίσταται το πρόβλημα των παραπομπών, γιατί είμαστε μέσα στο ΓΕΣΥ, προσφέρουμε όλες μας τις υπηρεσίες αναγνωρισμένες από το ΓΕΣΥ και έτσι δεν διαφέρουμε στον τρόπο παραπομπής των ασθενών από ότι τα άλλα νοσηλευτήρια».

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού από την πλευρά του δήλωσε τα εξής: 

«Για να μπορέσεις να έχεις εισηγήσεις για επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος πρέπει να γνωρίζεις το πρόβλημα. Γιατρέ για να δώσεις θεραπεία πρέπει να κάνεις διάγνωση. Γι’ αυτό και εμείς καθημερινά μαζί με τους συνεργάτες μου βρισκόμαστε σε όλη την Κύπρο, σε όλους τους τομείς. Σήμερα βρισκόμαστε στο Γερμανικό Ογκολογικό για να ακούσουμε. Να ακούσουμε τα προβλήματα και εισηγήσεις από τους ειδικούς πως μπορούν να λυθούν.

Χαίρομαι που βρίσκομαι σε ένα κέντρο υψηλής ποιότητας προσφερόμενων υπηρεσιών. Μια πανεπιστημιακή κλινική όπως που εξήγησε ο γιατρός ο Ζάμπογλου για τη συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Έχουμε το ΓΕΣΥ, που είναι ευλογία για τον τόπο μας, όμως αυτή την ευλογία πρέπει να την προσέξουμε κι αν δεν χτυπηθούν οι παρατυπίες, οι καταχρήσεις και δεν υπάρξει ο αυστηρός έλεγχος, να μην γίνει θύμα αυτή η ευλογία αυτών που νόμιζαν ότι μπορούν να κατασπαράξουν μέσα από καταχρήσεις αυτήν την κοινωνική προσφορά.

Θα δούμε τα ζητήματα, αυτό που για εμάς έχει προτεραιότητα, είναι ότι το ΓΕΣΥ που είναι ευλογία, πρέπει μέσα από τις δομές του και τις σωστές πολιτικές και ελέγχους να κρατήσουμε και να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες υγείας. Την ποιότητα. Αυτό ζητά ο ασθενής, αλλά και να μπορέσουμε ως Κύπρος αυτές τις υπηρεσίες, είτε είναι υγείας είτε είναι παιδείας, να τις προσφέρουμε και στον ξένο κόσμο. Ναι έχουμε τις δυνατότητες η Κύπρος να γίνει κέντρο παροχής και ιατρικών υπηρεσιών και υπηρεσιών εκπαίδευσης. Η άλλη επίσκεψη μου είναι στο ιδιωτικό σχολείο το Foley στη Λεμεσό. Για εμάς δεν υπάρχει διάκριση σε δημόσιο σχολείο και ιδιωτικό σχολείο. Δεν έχουμε διάκριση μεταξύ δημόσιου νοσηλευτηρίου και ιδιωτικού ούτε έχουμε διάκριση μεταξύ ενός νοσηλευτηρίου που είναι στο ΓΕΣΥ και ενός που δεν είναι στο ΓΕΣΥ. Για εμάς όλοι προσφέρουν υπηρεσίες και είναι σημαντικό να βελτιώνονται οι προσφερόμενες υπηρεσίες, είτε αυτές προσφέρονται από το δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top