ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψάχνουν ακόμη για προσωπικό τα κέντρα αναψυχής – Δεν βρίσκουν ούτε από Ευρώπη

Ψάχνουν ακόμη για προσωπικό τα κέντρα αναψυχής – Δεν βρίσκουν ούτε από Ευρώπη

Οι αυξήσεις στη τιμή των βασικών αγαθών δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των κέντρων αναψυχής αλλά η έλλειψη προσωπικού.

του Αντώνη Αδάμου

Υπάρχει ακόμη πρόβλημα έλλειψης προσωπικού παραδέχθηκε στο ThemaOnline o ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ), Νεόφυτος Θρασυβούλου. «Η έλλειψη είναι μεγάλη σε σερβιτόρους, μάγειρες και καθαριστές. Όσον αφορά τους καθαριστές γίνεται μια προσπάθεια κάλυψης του κενού με αιτητές ασύλου αλλά αυτό δεν είναι αρκετό», σημείωσε ο κ. Θρασυβούλου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΟΣΙΚΑ γίνεται μία προσπάθεια σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος και να ξεκινάει από τις 20 Φεβρουαρίου. Μια τέτοια εξέλιξη θα βοηθήσει στη συγκράτηση ευρωπαίων πολιτών στη χώρα μας. «Δυστυχώς δεν μπορούμε να βρούμε προσωπικό ούτε από την Ευρώπη.

Έχει ειπωθεί και στο παρελθόν ότι λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων όπου για μεγάλο διάστημα τα κέντρα αναψυχής παρέμειναν κλειστά, σε συνδυασμό με τα υψηλά ενοίκια, οδήγησε τους ευρωπαίους να επιστρέψουν στις χώρες προέλευσής τους ή και να εγκατασταθούν σε άλλες χώρες με καλύτερες συνθήκες», εξήγησε ο Νεόφυτος Θρασυβούλου.

Παράλληλα, η ΟΣΙΚΑ βρίσκεται σε επικοινωνία με τα δημόσια και ιδιωτικά ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας για εργοδότηση αριθμού φοιτητών από την ΕΕ κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ανακάμπτουν τα κέντρα αναψυχής - «Ένεση» από τον χειμερινό τουρισμό
Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής από την τουριστική κίνηση τους τελευταίους τέσσερις μήνες. «Οι πλείστες επιχειρήσεις παραμένουν ανοικτές και είμαστε ευχαριστημένοι από τα λεφτά που ξοδεύει ο κόσμος, τόσο οι ντόπιοι όσο και οι τουρίστες, συγκριτικά με τα τελευταία δύο χρόνια της πανδημίας», σημείωσε ο Νεόφυτος Θρασυβούλου. Στην ανάκαμψη των επιχειρήσεων, υπέδειξε, συνεισφέρουν οι καλές καιρικές συνθήκες και η αύξηση των πτήσεων την χειμερινή περίοδο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top