ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αβέρωφ στις εργασίες της Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στη Μαδρίτη

Παρέμβαση Αβέρωφ στις εργασίες της Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στη Μαδρίτη

Συνεχίζονται οι εργασίες της 143ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, που πραγματοποιούνται στη Μαδρίτη, με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας της Βουλής , αποτελούμενης από τους Βουλευτές Αβέρωφ Νεοφύτου (επικεφαλής), Μάριο Καρογιάν και Αλεξάνδρα Ατταλίδου.

 
Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι σε παρέμβασή του κατά τη γενική συζήτηση ενώπιον της ολομέλειας του Οργανισμού με θέμα «Οι σύγχρονες προκλήσεις για τη δημοκρατία: ξεπερνώντας τον διχασμό και οικοδομώντας κοινότητες», ο κ. Νεοφύτου υποστήριξε ότι η δεκαετία που προηγήθηκε της πανδημίας, η οποία σημαδεύτηκε από την οικονομική και μεταναστευτική κρίση, φαινόμενα εξτρεμισμού, ένοπλες συγκρούσεις, κοινωνικό διχασμό και ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας επέφερε ισχυρό πλήγμα στις δημοκρατικές αρχές, το οποίο εντάθηκε από τις επιπτώσεις της πανδημίας και τις αλλαγές που επιβλήθηκαν στον τρόπο ζωής, εργασίας, κοινωνικοποίησης και ψυχαγωγίας.
 
Μιλώντας για την ανάκαμψη από την πανδημική κρίση και αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αναφύονται, ο κ. Νεοφύτου επισήμανε τον σημαντικό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν τα εθνικά κοινοβούλια προς αυτή την κατεύθυνση, μέσω της προώθησης του διαλόγου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης συνεργειών.

Η οικοδόμηση κοινοτήτων και η εξάλειψη του κοινωνικού διχασμού, συμπλήρωσε , υπαγορεύουν την επίδειξη της αναγκαίας πολιτικής βούλησης, συλλογικότητας και συνεργασίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, προκειμένου να διαφυλαχτούν οι δημοκρατικές αρχές και τα ιδεώδη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top