ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρχισαν τα... όργανα στον ΔΗΣΥ- Αβέρωφ: «Έχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα» - Χριστοδουλίδης: «Πρόωρη η συζήτηση για τις Εκλογές»

Άρχισαν τα... όργανα στον ΔΗΣΥ- Αβέρωφ: «Έχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα» - Χριστοδουλίδης: «Πρόωρη η συζήτηση για τις Εκλογές»

Ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης η συνεδρία του Πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ, με κύριο θέμα τις προεδρικές εκλογές.

Ο Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεόφύτου, εμφανίστηκε αποφασισμένος να πετύχει διακυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού για τρίτη συνεχόμενη θητεία.

«Είμαστε ένα φιλελεύθερο κόμμα και ο καθένας έχει το δικαίωμα να φιλοδοξεί. Εγώ ως πρόεδρος έχω ευθύνες. Να προστατέψω το κόμμα από την εσωστρέφεια που κάποιοι προσπαθούν να επιφέρουν», ανέφερε στην ομιλία του. «Έχω την ευθύνη να μην αφήσω τη βάση του κόμματος να δηλητηριαστεί από αυτήν την εσωστρέφεια που κάποιοι προκαλούν. Ο πραγματικός κίνδυνος είναι να χαθεί η προοπτική της νίκης. Δεν θα επιστρέψω ποτέ να επικρατήσει η τοξικότητα και η διχόνοια στο κόμμα και δεν θα αφήσω να γίνει η παράταξη κέντρο προσωπικών φιλοδοξιών. Δεν θα επιτρέψω ποτέ ο ΔΗΣΥ να γίνει σημαία ευκαιρία για οποιονδήποτε».

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση της Ισραηλινής Πρεσβείας και στη συνέχεια θα βρεθεί σε παρουσίαση βιβλίου. Να σημειωθεί ωστόσο ότι νωρίτερα απέστειλε γραπτή δήλωση και τοποθετείται για τις θέσεις του στα θέματα που θα τεθούν στο συνέδριο.

Επί της ουσίας ο Υπουργός Εξωτερικών χαρακτηρίζει πρόωρο τον εσωκομματικό διάλογο για τις εκλογές και επισημαίνει τον κίνδυνο να επηρεάσει αρνητικά το κυβερνητικό έργο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αναμέσα στις εισηγήσεις του ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ήταν και η υποβολή υποψηφιότητων μέχρι 10 Ιανουαρίου. Στην περίπτωση περισσότερων απο ένα, τότε το Ανώτατο Συμβούλιο σύμφωνα με την εισήγηση θα ψηφίσει για ανάδειξη του υποψηφίου των προεδρικών του 2023 στις 12 Μαρτίου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top