ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Άφησαν μήνυμα για τη φωτιά στο σχολείο – Βίντεο από το σημείο που καίγεται το κτήριο

Άφησαν μήνυμα για τη φωτιά στο σχολείο – Βίντεο από το σημείο που καίγεται το κτήριο

Εμπρηστική επίθεση φαίνεται να κρύβεται πίσω από τη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί σε Δημοτικό Σχολείο της Επαρχίας Λευκωσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, στην είσοδο του σχολείου υπάρχει ένα μήνυμα που παραπέμπει στους δράστες. Συγκριμένα, στο πάτωμα της εισόδου έχουν γράψει "Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας προδότες".

Η Αστυνομία σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία διενεργούν εξετάσεις στο σημείο για να εξακριβωθεί πως άρχισε η φωτιά, ενώ θα εξεταστούν και κλειστά κυκλώματα που βρίσκονται στην περιοχή. Στο βίντεο του ThemaOnline από το σημείο διαφαίνεται η είσοδος από την οποία βγαίνουν ακόμη καπνοί από το κτήριο, ενώ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων έχουν σημειωθεί εκτεταμένες ζημιές καθώς έχει καεί η σκηνή και έχουν επηρεαστεί και άλλα σημεία του σχολείου. 

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται καθημερινά εκδηλώσεις από γονείς μαζί με τα παιδιά τους και διαμαρτύρονται κατά των μέτρων που εξήγγειλε το Υπουργείο Υγείας για τα παιδιά Δημοτικών Σχολείων και αφορούν τη χρήση προστατευτικής μάσκας, αλλά και τη διενέργεια rapid test μία φορά την εβδομάδα.

Μάλιστα, οι Αρχές συνδέουν και άλλες επιθέσεις που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες με τις διαμαρτυρίες και οργανωμένα σύνολα, όπως ο εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε στα επαρχιακά γραφεία του Υπουργείου Υγείας στη Λεμεσό πρό ημερών, αλλά και η βόμβα σε Δημοτικό σχολείο στο Ζακάκι που εξερράγη σήμερα (2/12) τα ξημερώματα.

Ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι γονείς απειλούν διευθυντές και δασκάλους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έφθασαν και στο σημείο να επιτεθούν σωματικά σε αυτούς.

Η κατάσταση φαίνεται να βρίσκεται εκτός ελέγχου με τους αρμόδιους να καλούνται να λάβουν μέτρα, καθώς από τα όσα συμβαίνουν κινδυνεύουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top