ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δεν μας τιμούν οι αντιδράσεις αναφέρει η Δρ. Πανά - «Στα δύσκολα φαίνεται το πώς διαχειριζόμαστε μια κατάσταση»

Δεν μας τιμούν οι αντιδράσεις αναφέρει η Δρ. Πανά - «Στα δύσκολα φαίνεται το πώς διαχειριζόμαστε μια κατάσταση»

Η Δρ Δωροθέα Πανά, ειδική παιδίατρος και μέλος της Επιδημιολογικής μονάδας μίλησε στην εκπομπή Πρώτη Ενημέρωση για τις πρόσφατες αντιδράσεις από τα μέτρα στα σχολεία, την προσωρινότητα των νέων μέτρων και τις εγκύους.

Η Δρ Πανά δήλωσε πως πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά μας πως μπορούν να προσαρμοστούν σε ένα μεταβαλλόμενο τοπίο έτσι όπως είναι κι αυτή η επιδημιολογική κρίση. Οτιδήποτε διαφορετικό τόνισε, «δεν τιμά κι εμάς τους ενήλικες γιατί στα δύσκολα φαίνεται το πώς διαχειριζόμαστε μια κατάσταση και τι προσπαθούμε να μεταφέρουμε στη νέα γενιά».

Πρόσθεσε ότι από την μια είναι κατανοητός ο φόβος, οι ανησυχίες , η πίεση και η κούραση που μπορεί να νιώθει ένας γονέας, αλλά ότι από την άλλη δεν μπορεί κανένας να υποστηρίξει καμιά μορφή φανατισμού και βίας  και ότι η ουσία είναι να μπούμε σε μια συνοχή. «Μπορούμε να ανοίξουμε ένα διάλογο και να βρούμε χρυσές τομές  στη φάση που δυσκολευόμαστε», συμπλήρωσε.

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Για τα νέα μέτρα η Δρ Πανά τόνισε πως όλοι ευχόμαστε κι ευελπιστούμε τα μέτρα που πάρθηκαν και θα παρθούν να εξασφαλίσουν ανοιχτή την κοινότητα, με μια ισορροπημένη κατά το δυνατόν με τα δεδομένα που έχουμε, κατάσταση.

Συνέχισε λέγοντας πως οποιαδήποτε εμπειρία ή εξειδίκευση δεν καθιστά κανέναν σίγουρο 100% ότι με ένα τόσο μεταβαλλόμενο τοπίο θα επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα, επειδή ο ιός εξελίσσεται, αλλά και επειδή έγκειται στον κάθε πολίτη και στο κατά πόσο εφαρμόζει τα μέτρα αν θα πετύχουμε αυτό που θέλουμε.

«Πρέπει να τονίσουμε στο κόσμο ότι τα μέτρα αυτά είναι προσωρινά και παροδικά, άρα τονίζουμε την έννοια της προσαρμοστικότητας  που επιβάλλεται κυρίως λόγω χειμώνα, λόγω μετάλλαξης Δ και ούτω καθεξής.  Και έχουν επιβληθεί για να αποφύγουμε το αυστηρό lockdown που δεν μπορεί κανένας να αντέξει, είτε ψυχοκοινωνικά, είτε οικονομικά», δήλωσε.

Επισήμανε ότι είναι δύσκολο να επιτευχθεί τώρα ανοσία αγέλης, λόγω των διάφορων μεταλλάξεων του ιού, αλλά ότι αυτό δεν αναιρεί την αξία των εμβολίων και το ότι το εμβόλιο προστατεύει τουλάχιστον για ένα χρονικό διάστημα.

«Στο μεσοδιάστημα είναι μεγάλης σημασίας να ακλουθούμε τις οδηγίες, όχι επειδή θέλουμε πολίτες πρόβατα, αλλά επειδή έχουμε να διαχειριστούμε μια κρίση πολύ σοβαρή όποτε χρειάζεται καθολική συμμετοχή» τόνισε.

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Σχετικά με το θέμα της εγκυμοσύνης ανέφερε πως επειδή η λοίμωξη του κορωνοϊού μπορεί να αυξήσει τις επιπλοκές  της εγκυμοσύνης ,όπως για παράδειγμα τον πρόωρο τοκετό, ο εμβολιασμός μειώνει αυτό τον κίνδυνο. Δήλωσε πως το εμβόλιο προστατεύει και την ίδια την μητέρα και τη φάση γενικά της εγκυμοσύνης και ίσως και το ίδιο το νεογνό.

Καταληκτικά  τονίζει ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς και οι γιατροί πρέπει να μιλούν τεκμηριωμένα στο κόσμο.

Δείτε το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top