ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Καρούσος: €15 το PCR που πρέπει να κάνουν όσοι επιβατες φτάνουν στην Κύπρο - ΒΙΝΤΕΟ

Καρούσος: €15 το PCR που πρέπει να κάνουν όσοι επιβατες φτάνουν στην Κύπρο - ΒΙΝΤΕΟ

Σε περαιτέρω μέτρα για την μείωση της εξάπλωσης της παραλλαγής «Όμικρον» προέβη το υπουργικό Συμβούλιο σήμερα, σχετικά με τα αεροδρόμια.

Ο Γιάννης Καρούσος, Υπουργός Μεταφορών δηλώνει στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ότι από την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα είναι υποχρεωτική, η διενέργεια εξέτασης PCR σε όλους τους επιβάτες ηλικίας 12 ετών και άνω. Επισήμανε ότι το κόστος του pcr θα είναι στα €15 και θα επιβαρύνει τον πολίτη.

«Είμαστε ήδη συμβεβλημένοι με συγκεκριμένο εργαστήριο μετά από προσφορές που έχουμε κάνει, είναι 15 ευρώ το κόστος και το κάνουμε αυτό για δυο λόγους. Πρώτα από όλα επειδή μπορούμε γιατί σε άλλες χώρες δεν μπορούν γιατί είτε είναι υψηλό το κόστος είτε οι διαδικασίες τους στα αεροδρόμια τους δυσκολεύουν. Εμείς μπορούμε να το κάνουμε και στα δυο αεροδρόμια προς το παρόν» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τη διαδικασία, που θα ακολουθείται μετά τη διενέργεια του pcr, ξεκαθάρισε πως ο κάθε πολίτης θα επιστρέφει κανονικά στο σπίτι του και οι τουρίστες στα ξενοδοχεία τους και θα λαμβάνουν το αποτέλεσμα της εξέτασης σε 2-3 ώρες.

«Θα πηγαίνεις στο σπίτι τους ή στο ξενοδοχείο σου και θα παίρνεις τα αποτελέσματα από 2-3 ώρες. Αν κάποιος είναι θετικός, τότε υπάρχει διαδικασία ιχνηλάτησης όπου θα ενημερώνεται και μεταφέρεται σε ξενοδοχείο καραντίνας.»

Είμαστε πρωτοπόροι στην εφαρμογή του μέτρου αυτού μέχρι στιγμής, τόνισε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες ευθύνες, που σίγουρα θα αποδοθούν, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε σχέση με τη χθεσινή απόδραση υπόδικου από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top