ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΠΑΝ: «Η παιδεία δεν μπορεί να τυγχάνει εκφοβισμού» - Καταδικάζει τη βία στα σχολέια

ΥΠΠΑΝ: «Η παιδεία δεν μπορεί να τυγχάνει εκφοβισμού» - Καταδικάζει τη βία στα σχολέια

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου στέλνει τα δικά του μηνύματα για τη βια στα σχολεία με αφορμή τα πρόσφατα συμβάντα σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τις επιθέσεις εναντίον σχολείων και τις πράξεις βίας και βανδαλισμού και τονίζει πως είναι ευθύνη ολόκληρης της κοινωνίας να αποκλείσει τις επιθέσεις βίας στα σχολεία.

«Στεκόμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς μας, έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας και θα αναζητήσουμε τρόπους αποκλεισμού της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία», συνέχισε.

Ξεκαθαρίζει ότι «η παιδεία δεν μπορεί να τυγχάνει εκφοβισμού από πρακτικές κοινωνικής παθολογίας ούτε και μπορεί να επιτρέψουμε να υφίστανται οι διευθύνσεις των σχολείων και οι εκπαιδευτικοί επιθέσεις από τον οποιονδήποτε.»

Συνέχισε λέγοντας πως ταυτόχρονα, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στην προσδοκία των γονιών να στέλνουν τα παιδιά τους σε ένα ασφαλές σχολείο, όπου καλλιεργούνται αρχές και αξίες, και όχι η αυθαιρεσία, ο σκοταδισμός και η βία.

Χαρακτήρισε τις τα περιστατικά που σημειώνονται αυτές τις μέρες ως κοινές εγκληματικές πράξεις και τονίζει πως ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπισθούν.

Καταληκτικά, λέει πως για τον σκοπό αυτό το ΥΠΠΑΝ θα επιδιώξει τη συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και την Αστυνομία, προκειμένου να προστατεύσουμε τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και τον μαθητικό πληθυσμό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top