ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Μετάλλαξη Omicron: Η Johnson & Johnson θέλει να αναπτύξει εμβόλιο για τη νέα παραλλαγή

Μετάλλαξη Omicron: Η Johnson & Johnson θέλει να αναπτύξει εμβόλιο για τη νέα παραλλαγή

Παράλληλα αξιολογεί την αποτελεσματικότητα του ήδη υπάρχοντος εμβολίου της

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson πρόκειται να αξιολογήσει το εμβόλιό της για την COVID-19 κατά της νέας παραλλαγής Omicron, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με πανεπιστημιακές ομάδες στη Νότια Αφρική και σε ολόκληρο τον κόσμο, αξιολογεί την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της κατά της COVID-19 σε διαφορετικές παραλλαγές της νόσου, που πλέον περιλαμβάνουν και τη νέα παραλλαγή Omicron που εξαπλώνεται ταχύτατα.

Η Johnson & Johnson εξετάζει ορό αίματος από συμμετέχοντες σε ολοκληρωμένες και συνεχιζόμενες μελέτες χορήγησης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου, αναζητώντας εξουδετερωτική δράση κατά της παραλλαγής Omicron. Επιπλέον, η εταιρεία επιδιώκει την ανάπτυξη ενός εμβολίου ειδικού για την παραλλαγή Omicron και θα την προχωρήσει ανάλογα με τις ανάγκες.

«Η νέα παραλλαγή Omicron αναδεικνύει τη σημασία της συνεχούς επιτήρησης, των ελέγχων και του εμβολιασμού για την πρόληψη των νοσηλειών και των θανάτων από την COVID-19. Διατηρούμε την εμπιστοσύνη μας στην ισχυρή χυμική και κυτταρική ανοσολογική απόκριση που εκλύει το COVID-19 Vaccine Janssen, απόκριση η οποία αποδεικνύεται από τη διάρκεια και το εύρος της προστασίας κατά των παραλλαγών μέχρι σήμερα στις κλινικές μελέτες», ανέφερε ο Ματάι Μαμμεν, MD, PhD, Παγκόσμιος Επικεφαλής της Janssen Research & Development LLC της Johnson & Johnson.

Και συμπλήρωσε πως «μέσα από τις μακροχρόνιες συνεργασίες μας με επιστήμονες στη Νότια Αφρική καθώς και τις συνεχιζόμενες μελέτες αποτελεσματικότητας στην πραγματική κλινική πράξη που διεξάγονται με το COVID-19 Vaccine Janssen, θα εργαστούμε από κοινού ώστε να προκύψουν νέα δεδομένα για την παραλλαγή Όμικρον. Παράλληλα, έχουμε αρχίσει να εργαζόμαστε για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου κατά της Όμικρον και θα προχωρήσουμε ταχύτατα στη διενέργεια κλινικών δοκιμών, εφόσον αυτό χρειαστεί».

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της COVID-19 έχει λάβει Άδεια Κυκλοφορίας με έγκριση υπό όρους στην ΕΕ για την ενεργητική ανοσοποίηση για την πρόληψη της νόσου COVID-19 σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top